Un pompier hunedorean a devenit campion mondial la tir cu arcul, în New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a impus în două probe ale Campionatului mondial al Pompierilor și polițiștilor, care a avut loc în New York. Daniel Călin a reprezentat Inspectoratul în probele de tir cu arcul și a obținut două medalii de aur și una de argint.

Hunedoreanul Daniel Călin a fost marea surpriză a unei competiții la care au concurat peste 15.000 de pompieri și polițiști din întreaga lume. Angajatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, în unitatea din Petroșani, a obținut trei medalii la probele de tir cu arcul la care a participat.

PORTRET: Tânărul Daniel Călin este pompierul Cupidon din municipiul Petroşani

“Daniel Călin a devenit campion mondial la tir cu arcul, el obţinând două medalii de aur şi o alta de argint, la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale ale Pompierilor şi Poliţiştilor desfăşurată în New York. Hunedoreanul s-a luptat cu 120 de concurenţi, în cele trei probe la care a participat:  900 target, field şi 3D”, a precizat locotenentul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Pompierul a atins ţinte situate la distanţe cuprinse între 10 şi 80 de metri, ele fiind amplasate atât în câmp deschis cât şi în pădure. La probele desfăşurate în pădure, Daniel Călin a trebuit să trimită săgeţile cu precizie în locuri marcate pe 40 de machete de animale.
Anul trecut, Daniel Călin a fost medaliat cu argint la proba de tir cu arcul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite