Un pirat al şoselelor are de plătit amenzi de două miliarde de lei pentru transport ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: IPJ Hunedoara
Foto: IPJ Hunedoara

În ultimele zile, poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara au dat amenzi în valoare totală de 450.000 de lei hunedorenilor care fac transport ilegal de călători. Unii dintre "piraţi" se află pe lista „clienţilor obişnuiţi” ai agenţilor.

CITEŞTE ŞI:

FOTOGALERIE: Accident la Deva: A rămas cu autoturismul suspendat deasupra unei râpe

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, poliţiştii hunedoreni şi-au făcut mai simţită prezenţa pe şosele. De la începutul anului şi până în prezent, 18 şoferi au fost amendaţi pentru transport ilegal de persoane, fiecare dintre amenzii fiind de 25.000 de lei.

„În zonele din care „taximetriştii-pirat” obişnuiesc să îşi racoleze clienţii au fost amplasate puncte fixe de control ale Poliţiei Rutiere, care monitorizează traficul şi iau măsuri în cazul în care constată activităţi de taximetrie ilegală. În aceste zone, care coincid, de regulă, cu staţiile de transport în comun, poliţiştii poartă discuţii cu călătorii, cărora le recomandă să evite serviciile taximetriştilor-pirat”,
  a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, unii dintre şoferi se află la a patra, a cincea şi chiar la a opta sancţiune de 25.000 de lei."Verificat în baza de date a Serviciului Rutier, despre unul dintre hunedorenii depistaţi efectuând transport ilegal de călători, în regim de maxi-taxi pe ruta Hunedoara - Deva, poliţiştii au constatat că a mai fost sancţionat pentru aceeaşi faptă de la începutul anului 2009 de 7 ori cu aceeaşi sancţiune de 25.000 de lei", a mai precizat subinspectorul Bogdan Niţu.

Cele mai multe dintre sancţiuni au fost contestate în instanţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite