Un cartier întreg din municipiul Hunedoara a fost lăsat fără capacele canalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia a scăpat de sub control în zona Micro 5 a Hunedoarei, unde căruţaşii au furat, în ultimele seri, peste 20 de capace de canal de pe străzi şi din zonele verzi din spatele blocurilor. Capacele din fier şi fontă ajung la centrele de colecatare a fierului vechi.

Locatarii cartierului Micro 5 din municipiul Hunedoara se simt terorizaţi de hoţii de fier vechi. „În fiecare zi, romii îşi aduc căruţele şi le parchează în zonele verzi, apoi pleacă, probabil în căutarea canalelor de unde mai pot fura capace. Se întorc apoi seara şi iau capacele de canal, fie din zonele verzi, fie de pe stradă, pe care le încarcă în căruţe. Ne pun în pericol”, s-a plâns Floarea Martinoiu, o femeie în vârstă de 49 de ani.

Fierarii transformă străzile din municipiul Hunedoara în capcane pentru şoferi

Iacob Stanciu (59 de ani), este la fel de nemulţumit. “Hoţii de fier vechi fură chiar de sub ochii noştri şi nimeni nu face nimic”, spune hunedoreanul.

Hoţii, lăsaţi să plece
În urmă cu aproximativ o jumătate de an, în urma raidurilor căruţaşilor care au lăsat mai multe străzi din cartier (Privighetorilor, Zambilelor, Eroilor) fără capace de canal, au fost montate altele noi, însă în ultimele seri şi ele au dispărut.

“Îi rugăm pe oameni să anunţe imediat Poliţia sau pe poliţiştii comunitari dacă văd astfel de fapte. Noi am fost sesizaţi de dispariţia capacelor de canal din anumite zone şi au fost montate altele noi, pe o cheltuială care depăşeşte cu mult preţul capacelor vândute de hoţi la fier vechi”, a declarat Monica Rada, consilierul primarului Hunedoarei. Pe străzile de unde au fost furate capacele, vor fi montate altele.

Chiar dacă îi surprind pe căruţaşii veniţi la furat în acţiune, puţini hunedoreni îşi arată simţul civic. Comisarul şef Nicolae Petruş, comandantul Poliţiei Hundoara, susţine că de la începutul anului un singur hunedorean nu le-a reclamat poliţiştilor furtul unor capace de canal. Şi aceasta în condiţiile în care, numai din cartierul Micro 5 au dispărut peste 20 de acoperitoare.
"În cursul anului trecut, am primit 21 de reclamaţii legate de furtul unor capace de canal, în 19 dintre cazuri autorii au fost identificaţi", a precizat Petruş.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite