Mişmaşuri cu ajutorul cuponului: încă o hunedoreancă din satul Cinciş s-a trezit că i s-a pus poprire pe pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza Elenei Vlad, femeia din satul Cinciş care a scos de la  C.A.R. „Speranţa” Hunedoara suma de 7.500 de lei, încă o hunedoreancă are de suferit. La fel ca şi în cazul lui Sandu Băran, femeii i se reţin lună de lună bani din pensie.

Mărioara Balint este cea de a doua persoană care ar fi girat-o pe Elena Vlad doar cu cuponul de pensie.

Aceasta spune că nu i-ar fi înmânat buletinul de identitate şi nici nu ar fi însoţit-o la C.A.R. pentru a-şi da acordul în scris vizavi de împrumut.

ÎNȘELĂCIUNE: Cum să iei țeapă împrumutând vecinei cuponul de pensie

UPDATE ÎNŞELĂCIUNE: „Mă acuză că i-am minţit bărbatul pentru că e geloasă”

Când i-am dat cuponul, mi-a spus că vrea să scoată bani. Eu nu am fost însă cu ea la C.A.R. şi nici nu am semnat nimic. Nu fac plângere la poliţie pentru că până acum mi s-au oprit bani din pensie de trei ori, iar de două ori ea a venit şi mi i-a înapoiat în mână”, a declarat Mărioara Balint.


Elena Vlad este acuzată şi de Maria Băran, o altă vecină din sat, că i-ar fi înşelat fostul bărbat într-un mod similar: i-ar fi cerut cuponul de pensie ca să cumpere mâncare mai ieftină, însă în realitate ar fi făcut un împrumut de 7.500 de lei de la C.A.R. „Speranţa” Hunedoara. Pentru că i s-a pus poprire pe pensie, acum hunedoreanul are lună de lună un venit mai mic cu circa 250 de lei.

În plus, femeia spune că datele de pe buletinul de identitate al fostului său soţ nu coincid cu cele de pe angajamentul de plată şi că toate actele, inclusiv semnătura bărbatului, ar fi fost falsificate numai ca vecina sa să poată pune mâna pe bani.


Hunedoreanul a contestat în instanţă poprirea făcută de C.A.R. „Speranţa”. Potrivit avocatului care reprezintă instituţia, Liviu Dan Lazăr, contestaţia împotriva popririi este netemeinică şi nefondată. „Prin înmânarea cuponului de pensie, a datelor de identificare şi a semnării unui angajament de plată reclamantul şi-a asumat o responsabilitate. Referitor la celelalte acuzaţii, acesta are la îndemână sesizarea organelor penale pentru înşelăciune, fals şi uz de fals”, a declarat Liviu Dan Lazăr. Dosarul se judecă la Judecătoria Hunedoara.


Elena Vlad susţine însă că lucrurile nu stau aşa şi că, de fapt, Sandu Băran şi-ar fi dat singur acordul pentru împrumutul la C.A.R., cu condiţia să nu afle soţia sa, Maria Băran.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite