Bacalaureat hunedorean cu lacrimi: note de 1, 35 şi 2, 20 la discipline ca fizica şi chimia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi dintre elevii care s-au înghesuit în această după amiază să vadă ce note au abţinut la examenul de bacalaureat au plecat nemulţumiţi după aflarea rezultatelor. Unii dintre ei au izbucnit în plâns, supăraţi şi surprinşi la vederea mediilor finale.

În faţa Colegiului Economic din Hunedoara, la orele 15.00, câteva grupuri de elevi şi părinţi comentau aprins rezultatele obţinute la cel mai important examen şcolar din adolescenţă.

Peste 1.000 de elevi din Timiş au picat examenul de Bacalaureat

Cu ochii pe listele tocmai afişate la una dintre ferestrele imobilului, elevii şi-au făcut primele calcule privind viitorul lor şcolar. Pentru mulţi dintre ei cea mai bună soluţie de moment a fost contestaţia, şi aceasta deoarece notele nu i-au mulţumit.

Bacalaureat 2010: Şase licee buzoiene au promovabilitate de sută la sută. La Smeeni, însă, niciun elev nu a luat bacul.

„Nu pot să cred că am luat nota 6,20 la matematică, pentru că mi-am calculat punctajul împreună cu profesoara mea, după ce am dat testul, şi mă aşteptam să iau cel puţin 7,50”, s-a plâns Alexandra, una dintre absolvente.

Constanţa: O singură medie de zece la examenul de bacalaureat

Alţi elevi au avut, după cum o recunosc chiar ei, şi mai mult ghinion. „Abia am trecut bacalaureatul. Nu o să mai fac contestaţie deşi am luat o notă foarte mică. Nu mi-a picat ceea ce am învăţat.

Totuşi, unii dintre colegii mei au luat chiar note mai mici de 2,50 şi chiar şi 1,35 la chimie”, spune Marcel, un alt adolescent.

Mulţi dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în sălile Grupului Şcolar de Telecomunicaţii din Hunedoara au avut, de asemenea, motive de nemulţumire. „Aşteptăm să se facă ora 16.00, ca să putem depune contestaţii. Sunt note mici pe cre nu le meritam”, a spus Ioana, una dintre absolventele nedumerite de nota luată la limba română.

image
image

La proba scrisă a aceleiaşi materii, zeci de colegi de liceu de-ai săi au reuşit să obţină nici mai mult, nici mai puţin, decât nota 5.00. Au rămas astfel în cursa pentru trecerea examenului de Bacalaureat. Mulţi însă au capotat ulterior la discipline cum este fizica, isoria sau chimia, iar unii au reuşit chiar „performanţa” de a lua nota de 2,20 la examenul de fizică.

Mediile obţinute de elevii Colegiului Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara şi de la Colegiul Teoretic „Avram Iancu”, considerate cele mai bune licee din municipiu, au fost mai mari decât în cazul celorlalte instituţii.

„La Bacalaureat nu a fost uşor, iar notele nu sunt atât de bune pe cât speram. Totuşi, sunt mulţumită de rezultatul final”, a spus Ştefania Nitsu(foto), una dintre absolventele. Tânăra speră ca media finală de 8,81 să îi fie îndeajuns pentru a intra la Facultatea de Stomatologie din Arad.

image

Pe de altă parte, la acelaşi liceu, unii dintre hunedorenii care şi-au însoţit copiii la aflarea rezultatelor s-au arătat deranjaţi de modul cum au decurs examenele. „Fiica mea a rămas fără telefon mobil, care i-a fost furat în timpul examenului. A fost o organizare proastă şi mă miră cum elevi de nota cinci în toţi anii de liceu au reuşit să „ia faţa” elevilor buni la examenul final”, a spus o hunedoreancă.

ORA 13.00

Elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii tot astăzi, în intervalul orar 16:00 - 20:00.

Până la ora 16.00, rezultatele vor fi afişate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei. Notele finale, după finalizarea contestaţiilor, vor fi afişate până la 8 iulie.

Pentru elevii care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va organiza în toamnă o a doua sesiune de examen.

Cei interesaţi au două moduri de a afla ce note au luat la BAC. Fie accesează motorul de căutare după nume, fie accesează lista cu liceele în care au fost organizate centre de examinare şi îşi caută apoi numele pe liste.

AICI poţi vedea ce rezultate au obţinut elevii hunedoreni la Bacalaureat!

LISTA REZULTATELOR PE LICEE:

COLEGIUL ECONOMIC "EMANUIL GOJDU" HUNEDOARA
COLEGIUL ECONOMIC "HERMES" PETROSANI
COLEGIUL NATIONAL "AUREL VLAICU" ORASTIE
COLEGIUL NATIONAL "AVRAM IANCU" BRAD
COLEGIUL NATIONAL "DECEBAL" DEVA
COLEGIUL NATIONAL "I.C. BRATIANU" HATEG

COLEGIUL NATIONAL "IANCU DE HUNEDOARA" HUNEDOARA
 LICEUL TEORETIC "TRAIAN" DEVA
COLEGIUL TEHNIC "MIHAI VITEAZU" VULCAN

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite