BAC 2010: Şase licee buzoiene au promovabilitate de sută la sută. La Smeeni, însă, niciun elev nu a luat bacul.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase licee buzoiene se pot mândri cu o promovabilitate de sută la sută a elevilor săi, iar dintre acestea două sunt cu profil ortodox  iar un al treilea, pentru cei cu deficienţe de vedere. Procentul de promovabilitate în tot judeţul a fost de 65,73 la sută, în scădere faţă de anul trecut, când 85 la sută dintre elevii buzoieni au trecut cu bine de acest examen.

CITEŞTE ŞI:

Colegiile Elena Ghiba Birta şi Moise Nicoară din Arad se bat în rezultate la BAC

Performanţa cea mai răsunătoare a obţinut-o Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu”, unde din 283 de elevi, şapte au luat nota 10 iar alţi 182 au obţinut note de peste 9. De la Liceul pentru Deficienţi de Vedere, din cei 11 elevi, şase au luat peste 9 iar ceilalţi cinci, peste 8. Toate cele zece fete de la Seminarul de maici din cadrul Mănăstirii Răteşti au promovat cu note cuprinse între 6 şi 9. De la Seminarul pentru băieţi, din cadrul Arhiepiscopiei, din 27 de elevi, trei au luat note mai mici de 7 şi doar unul a luat peste 8.
 
Două colegii din Râmnicu Sărat se află şi ele într-un top al performanţei la Bacalaureat. La Ştefan cel Mare, toţi cei 190 de elevi au luat examenul, 19 note fiind mai mari de 9, iar de la Alexandru Vlahuţă au promovat toţi cei 195 de elevi.

În extrema cealaltă se află Grupul Şcolar D. Filipescu, cu o promovabilitate de numai zece procente, Grupul Şcolar Industrial Râmnicu Sărat, cu 115 candidaţi respinsi din 127 prezenţi la examen. Recordul negativ îl înregistrează, anul acesta, Grupul Şcolar Agricol din Smeeni, cu niciun elev promovat, din cei 63 câţi au intrat în examen, doar doi elevi reuşind note mai mari de 5. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite