Traseele montane sunt nerecomandate aventurierilor aşteptaţi în staţiunea Straja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma ultimelor ninsori, toate pârtiile staţiunii montane Straja, din zona Petroşani – Parâng pot fi utilizate de pasionaţii sporturilor de iarnă. Turiştii sunt atenţionaţi de salvamontişti să nu se aventureze pe traseele montane.

CITEŞTE ŞI:

Premieră de sezon în staţiunile montane din Valea Jiului: liber pe toate pârtiile!

“În week-end sunt aşteptaţi peste 1.000 de turişti la Straja, pentru că zăpada aşternută permite practicarea schiului”, spune George Resiga, şeful Serviciului Salvamont Lupeni – Straja. Primii turişti de sfârşit de săptămână şi-au făcut apariţia în staţiune încă de joi seara. Preţurile la teleschi, de 30 de lei pentru o cartelă de zece puncte, respectiv zece urcări pe o pârtie, sunt mici în comparaţie cu locuri ca Poiana Braşov sau Predeal, iar cabanierii au redus şi ei costurile cazarii. Pentru o noapte petrecută la o pensiune din Straja, un turist plăteşte aproximativ 100 de lei, preţ care include, de obicei, masa de prânz şi cina.

Trasee riscante din cauza vremii
Vizitatorii mai puţin pasionaţi de schi pot alege expediţiile pe traseele montane. Un astfel de traseu este de la cabana Straja, până la Vârful Straja, străbătut dus-întors în trei ore şi jumătate. “Sunt mulţi turişti care vin special pentru a merge pe trasee. În această perioadă, ele nu sunt recomandate, deoarece vizibilitatea este scăzută şi, pe alocuri, la altitudini mari, există riscul producerii unor avalanşe”, mai spune George Resiga, care le aminteşte hunedorenilor care ajung la Straja să se echipeze corespunzător.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite