Premieră de sezon în staţiunile montane din Valea Jiului: liber pe toate pârtiile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După îndelungi aşteptări, se pare că rugăciunile cabanierilor din staţiunile montane Straja şi Parâng au fost ascultate. Astăzi, este pentru prima dată în acest sezon când toate pârtiile de schi au putut fi deschise

Zăpada căzută în aceste zile a creat cadrul perfect pentru amatorii de sporturi de iarnă. Este pentru prima dată în acest sezon când toate pârtiile din Straja şi Parâng au putut fi deschise. Iar bucuria cabanierilor din cele două staţiuni montane ale Văii Jiului nu se opreşte aici. Aproximativ 2.000 de turişti sunt aşteptaţi, începând de astăzi, pentru a-şi petrece week-endul.  “Zăpada pe pârtii măsoară între 50 de centimetri şi un metru. Am făcut ultimele probe pentru a pune şi tunurile de zăpadă în funcţiune astfel ca toţi turiştii care vin la Straja să poată schia pe pârtia care-i convine. Toate cele şapte pârtii sunt deschise”, a declarat, Emil Părău, unul dintre investitorii din Staţiunea Straja.Gradul de ocupare al cabanelor se apropie de 100 la sută.

Şi în Parâng situaţia este foarte bună. “Vremea e frumoasă, e bună pentru schi. Nu există risc de avalanşă în Parâng, astfel că turiştii sunt în siguranţă”, a declarat Dumitru Bârlida, şeful Salvamont Parâng.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite