Teama de câinii periculoşi îi înarmează până în dinţi pe angajaţii firmelor de curierat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Stratulat lucrează ca factor poştal şi nu se încumetă să plece pe teren fără sprayul lacrimogen. Angajaţii firmelor de curierat au realizat o listă cu cele mai periculoase străzi din Deva, din cauza haitelor de câini periculoşi.

Tânăra Anca Stratulat, angajată în domeniul curieratului poştal, porneşte întotdeauna pe străzile municipiului Deva înarmată cu sprayuri lacrimogene şi, uneori, cu bâte.

Deveanca este unul dintre zecile de factori poştali care au avut în ultimele luni probleme cu haitele de maidanezi aciuiate prin cartierele oraşului şi, mai ales, cu câinii lăsaţi nesupravegheaţi în afara curţilor, în zone ca Strada Viilor, Soarelui, Prunilor sau în Sântuhalm.

Maidanezii, mărul discordiei între hunedoreni

“Este plin de câini pe aceste străzi, iar acum în perioada lor de împerechere, sunt şi mai agresivi. Sunt puşi pe muşcat. O altă problemă cu care ne confruntăm este că oamenii au câini agresivi, dar nu îşi ţin portţle curţilor închise. Câinii nu pot fi opriţi să nu atace, întrucât sunt teritoriali şi îşi apără cu îndarjire zona”, spune Anca, adăugând că mai multe cunoştiinţe de-ale ei au fost muşcate de animalele aciuiate pe străzile Devei.

O haită numeroasă de maidanezi stăpâneşte şi terorizează centrul municipiului Deva

Un maidanez a devenit poştaşul judecătorilor din Petroşani

“O să derulăm o acţiune de strângere a câinilor nesupravegheaţi în zonele menţionate. Şi câinii de gospodărie care sunt lăsaţi pe străzi vor fi strânşi şi sterilizaţi, iar proprietari lor plătesc pentru a-i recupera din adăpostul unde vor fi duşi”, spune Cristian Olariu, directorul firmei care a concesionat serviciul municipal de ecarisaj.

Potrivit lui Cristian Olariu, devenii iresponsabili, ai căror câini sunt luaţi de pe străzi şi duşi la adăpost pentru a fi sterilizaţi, pot plăti în jurul a 100 de lei dacă vor să îşi mai recupereze animalele de gospodărie. În privinţa maidanezilor, cei care vor să îi adopte nu plătesc nimic.

Factorii poştali din Deva au întocmit o listă a străzilor unde câinii agresivi sunt lăsaţi în voie pe stradă. 

“Acestea sunt: Str. N. Grigorescu (nr. 45B), Str. Mureşului (nr. 14), Str. Al. Vlahuţă (nr. 27), Str. Vulturilor, Roci, Vulcan, Granitului, Str. Pescarilor (nr. K5 si 55), Str. Viitorului (e5 si prin preajmă), Str. Mihai Viteazul, Str. Depozitelor, Str. Apuseni, Str. Orizontului, Str. Azaleelor, Str. Coziei (Călugăreni), Strada Eroilor (Călugăreni, terenul de la capătul străzii), Strada Ciprian Porumbescu (şantierul situat mai jos de Liceul de Arte), Aleea Armatei (printre blocuri), Strada Titu Maiorescu (blocurile L si P, de la licee), Prelungirea Oituz (către Liceul de chimie), zona Sântuhalm (Str. Valea Cernei - păşunea de dinainte de calea ferată, împânzită de haitele de câini scăpaţi de la adăpost sau aduşi din oraş”, a precizat Anca Stratulat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite