Maidanezii, mărul discordiei între hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Scăpaţi-ne de câinii agresivi”, cer în cor zeci de locuitori ai municipiului Hunedoara, care au adresat petiţii primăriei din localitate.

„Chiar zilele acestea, două persoane au reclamat că au fost muşcate de câinii care trăiesc pe străzile din oraş. Una dintre ele este o adolescentă care a ajuns la urgenţe”, spune Monica Rada, consiliera primarului Hunedoarei. Reprezentanţii municipalităţii aşteaptă modificarea legislaţiei cu privire la protecţia animalelor pentru a acţiona împotriva maidanezilor agresivi.

Invazia patrupedelor
Zeci de hunedoreni se plâng de cruzime împotriva animalelor pe care le îngrijesc în faţa blocurilor. „După ce unul din câinii la care ţineam a fost otrăvit, chiar dacă în trei-patru ani nu a făcut rău nimănui, am fost ameninţată că şi maidanezul pe care îl am acum în grijă îmi va fi omorât”, s-a plâns Maria, una dintre locatarele cartierului Micro 3, zonă invadată de patrupede fără stăpân.

Femeia susţine că animalele au fost bătute cu pari şi bolovani, chiar sub ochii ei, doar pentru a fi alungate din cartier. La cea mai recentă campanie de sterilizare a maidanezilor, desfăşurată în oraş, aproximativ 350 de câini au fost castraţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite