Sinuciderea misterioasă a unui olimpic la matematică: „Raul era un elev model!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raul, elevul din municipiul Orăştie care a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa la numai 12 ani, a fost găsit spânzurat cu o curea de o ţeavă de la baie. Dirigintele său are numai vorbe de laudă pentru el. La fel ca şi vecinii de bloc, nu-şi poate explica ce l-a determinat pe adolescent să recurgă la acest gest extrem.

A terminat clasa a V-a cu media 9,96.

Era un elev model, care nu a ridicat niciodată semne de întrebare în rândul profesorilor.

Tragedie la Hunedoara: fiul unui preot, în vârstă de 16 ani, a fost găsit spânzurat

Mesaje pentru Ionuţ, elevul de 16 ani găsit spânzurat: "Ai lăsat un nor de lacrimi"

Aşa îl caracterizează cadrele didactice de la Şcoala „Dominic Stanca” din Orăştie pe Raul, elevul care a decis să se spânzure la numai 12 ani.

A fost un copil voios, nu aveai cum să te aştepţi la aşa ceva din partea lui. Sunt stupefiat, pur şi simplu nu îmi vine să cred că este adevărat. Eu nu l-am mai văzut de când a început vacanţa, însă niciodată nu am avut probleme cu el. Din contră. Era săritor şi foarte bun la învăţătură. A luat premiul al doilea la concursul naţional de competenţă şi performanţă matematică Comper. A fost o competiţie de matematică, unde a dovedit că face parte din elită”, a declarat Ioan Bărbat, dirigintele lui Raul.

A adăugat că elevul nu a dat niciodată semne că ar avea probleme în familie. Din contră, părinţii săi se interesau periodic de situaţia lui şcolară.

Nici vecinii de bloc nu-şi pot explica gestul extrem. “Mama lui e distrusă, e în stare de şoc. Era plecată la coafor, l-a sunat de 12 ori şi nu i-a răspuns la telefon. Când a ajuns acasă, l-a găsit cu o curea la gât, atârnând de o ţeavă de la baie. Era un băiat foarte respectuos, însă nu îl vedeai mai deloc în faţa blocului jucându-se cu alţi copii. Stătea numai în casă”, a precizat Elena Căpuşean.

image

Vecinii  spun că Raul era un băiat grăsuţ, însă care slăbise foarte mult în ultima perioadă. Nimeni nu pare să ştie ce s-a întâmplat sau ce i-a măcinat sufletul.

Eu am înţeles că părinţii i-ar fi tăiat conexiunea la Internet, nu îl mai lăsau să se joace pe calculator. Poate Internetul e de vină, că acum copiii se uită pe tot felul de siteuri”, a adăugat  Mihaela Zmeu, o altă vecină.

Oamenii povestesc că în momentul în care a fost găsit, Raul încă ar fi avut puls. Dau vina pe medici, care ar fi sosit la faţa locului la o oră de la sesizare.

Alţii spun însă că, din contră, ar fi trecut trei ore de la momentul decesului până când adolescentul a fost descoperit în baie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite