Şeful SRI Alba, reţinut în dosarul traficanţilor de utilaje, a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât cercetarea în stare de libertate a lui Ioan Tarnu, şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, şi a subcomisarului Liviu Schiau. Cei doi au fost reţinuţi ieri de procurorii DIICOT, pentru că ar fi sprijinit informativ o reţea de hoţi de utilaje care a produs pagube de peste patru milioane de euro.

După două ore de proces şi două ore şi jumătate de deliberări, instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a respins propunerea procurorilor DIICOT cu privire la arestrea preventivă a lt. col. Ioan Tarnu şi a subcomisarului Liviu Schiau, din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba.

Cei doi vor fi cercetaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara. Tarnu şi Schiau au fost eliberaţi şi au părăsit sediul Curţii de Apel, preczează Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Cei doi au fost reţinuţi ieri pe procurori, şi audiaţi timp de o jumătate de zi la sediul DIICOT din Deva. Au fost acuzaţi că au sprijinit informativ reţeaua traficanţilor de utilaje furate din mai multe ţări ale Uniunii Europene şi aduse pentru a fi vândute în România.

Sentinţă finală în dosarul interlopilor cu epoleţi: „Spumă şi Bibanul” au intrat la apă

Ţepe de milioane de euro, date de „boschetari” puşi în fruntea firmelor controlate de o grupare româno-arabă

JUSTIŢIE: Dosarele celor mai temuţi interlopi hunedoreni au fost trase pe linie moartă

Gruparea formată din peste 30 de persoane, majoritatea interlopi cunoscuţi a fost destructurată de ofiţerii de la Crimă Organizată din Alba şi Hunedoara, iar pe numele mai multor presupuşi traficanţi, Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă.

"Afaceri" înfloritoare

Membrii reţelei de crimă organizată au reuşit să fure peste 50 de tractoare, excavatoare şi combine agricole din fermele occidentalilor. „Autovehiculele erau sustrase cu ajutorul unor chei potrivite, pe timp de noapte, apoi erau încărcate în camioane. Ulterior, maşinăriilor le erau întocmite documente false şi erau introduse în România. Aici, membrii grupării se ocupau de falsificarea seriilor lor, iar apoi utilajele erau vândute pe sume mult mai mici decât valorau”, a precizat comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba.
Valoarea prejudiciului a fost estimată la peste patru milioane de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite