Primăriile hunedorene au acumulat restanţe de 1, 3 milioane de lei faţă de SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe primării din judeţul Hunedoara au acumulat datorii importante faţă de Asociaţia Salvital Hunedoara, după ce au nu au mai plătit cotizaţiile stabilite pentru finanţarea serviciului SMURD, gestionat de asociaţie.

„Restanţele totalizează peste 1,3 milioane de lei, o valoare pe care ne este foarte greu să o recuperăm, cu toate analizele financiare efectuate. Ar fi păcat ca din cauza datoriilor să ajungem în situaţia de a închide activitatea modulelor SMURD din judeţul Hunedoara", a declarat Petru Mărginean, preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara.

Conducerea Primăriei Lupeni a fost chemată în instanţă pentru neachitarea unor obligaţii de peste 400.000 de lei. Din cauza problemelor financiare, Serviciul SMURD a fost nevoit să îşi restrângă activitatea, paramedicii fiind trimişi prin rotaţie în şomaj tehnic.

Asociaţia "Salvital" Hunedoara a câştigat un proiect finanţat de Fundaţia Soros

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au propus ca de la începutul anului viitor, fiecare hunedorean să plătească la primăria localităţii unde locuieşte o taxă pentru susţinerea SMURD. Valoarea taxei urmează să fie stabilită, printr-o hotărâre de Consiliul Judeţean, însă cel mai probabil ar urma să fie una modică, de aproximativ un euro. Sumele acumulate din taxa pentru SMURD vor fi virate în contul Asociaţiei Salvital - SMURD.

În 2010, modulele SMURD din judeţ au avut peste 4.000 de intervenţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite