Asociaţia "Salvital" Hunedoara a câştigat un proiect finanţat de Fundaţia Soros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii au fost obţinuţi ca urmare a unui proiect depus de Asociaţia "Salvital" care gestionează serviciul SMURD. Fondurile vor fi folosite pentru finanţarea salariilor, instruirii şi echipării paramedicilor. Preşedintele Asociaţiei, Petre Mărginean, precizează însă să măsurile de austeritate la SMURD vor fi necesare şi în continuare

Asociaţia „Salvital”  Hunedoara a câştigat competiţia de proiecte pentru  finanţările nerambursabile din “Fondul de urgenţă”,   program internaţional creat de George Soros pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice mondiale.Preşedintele asociaţiei, Petre Mărginean, precizează că fondurile obţinute sunt extrem de binevenite,  dar ele nu pot compensa total efectele crizei. "Măsurile de austeritate vor continua şi în perioada următoare. Prin urmare, şomajul tehnic va afecta în fiecare lună câte două din modulele noastre până în luna septembrie", a precizat sursa citată.

      Fundaţia Soros România va asigura finanţarea Asociaţiei „Salvital” Hunedoara  cu suma de 71.304 USD începând cu  data de 1 august 2010 până la data de 31 iulie 2011. Această sumă va fi folosită pentru susţinerea financiară a salarizării si echipării corespunzătoare a paramedicilor angajaţi ai asociaţiei, pentru organizarea de instruiri şi evaluări periodice ale personalului paramedical şi organizarea de exerciţii şi  aplicaţii demonstrative.

În competiţie au fost proiecte din toate tările din  Europa Centrală, de Est şi Sud-Est, precum  şi din Asia Centrală. Doar trei proiecte trimise din România au primit finanţare. La ora actuală, Asociaţia "Salvital" are de primit circa 800.000 de lei, reprezentând alocaţii neplătite  de la unităţile administrative (primării)  care formează asociaţia.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite