VIDEO Record de condamnări în dosarul „prostituţie la export”: peste 80 de prostituate şi traficanţi de carne vie trimişi după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Hunedoara a pronunţat sentinţa finală în dosarul în care peste 80 de membri ai unui grup de traficanţi de carne vie şi prostituate din zona Orăştiei au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, în urmă cu un an, pentru infracţuni comise în ţară şi în Occident.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au pronunţat 83 de condamnări în dosarul celei mai mari grupări de traficanţi de carne vie care provine din judeţul Hunedoara şi zonele limitrofe.

Favoruri sexuale pentru oamenii legii, de la „fetiţele” de pe şoseaua Deva - Orăştie

Invazie de “peşti” şi prostituate la Tribunalul Hunedoara, într-un dosar de crimă organizată

Trei tineri sunt judecaţi pentru violarea şi şantajarea unei eleve în vârstă de 14 ani

„Persoanele judecate ca inculpaţi în acest dosar au primit condamnări cuprinse între un an de închisoare cu suspendare, cele învinuite de prostituţie, şi zece ani şi jumătate de închisoare, cu executare, pentru cele acuzate de infracţiuni grave legate de iniţierea şi constituirea grupului infracţional organizat”, a precizat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Peste 200 de ani de închisoare însumează condamnările pronunţate în acest dosar. 

Gruparea fondată în zona Orăştiei, cu ramificaţii în mai multe judeţe, este acuzată că în ultmii ani a dus zeci de tinere şi minore în afara ţării (Italia, Germania, Franţa şi Spania) pentru a le sili să se prostitueze. Ea a fost anihilată în urmă cu un an de ofiţerii DIICOT.


Femeile erau „antrenate” pentru viitoarea meserie, în parcările de pe şoseaua Deva - Sibiu.  „Proxeneţii stabileau regulile, orarul în care tinerele practicau prostituţia, tarifele percepute în funcţie de client şi de serviciul sexual prestat“, a precizat comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatare a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, la data la care gruparea a fost reţinută în urma descinderilor organizate de DIICOT.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite