„Râmaru de Hunedoara”, condamnat pe viaţă pentru uciderea a cinci oameni, se luptă cu familia lui pentru dreptul la o moştenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beniamin Jian, un criminal în serie.
Beniamin Jian, un criminal în serie.

Beniamin Jian (56 de ani), hunedoreanul condamnat pe viaţă după ce, în martie 1996, a împuşcat mortal cinci persoane, a fost prezentat astăzi instanţei Tribunalului Hunedoara. Criminalul a intentat proces familiei sale, cerându-şi dreptul la moştenirea unui teren din Ţara Haţegului.

Mereu pus pe harţă, chiar şi din postura de ucigaş a cinci oameni, Beniamin Jian (56 de ani) a fost adus sub escortă astăzi în sala de judecată pentru a-şi susţine cauza, după ce a intentat un proces familiei sale.

Un criminal în serie a cerut să fie eliberat din închisoare pe motiv că şi-a lăsat gospodăria în paragină

Hunedoreanul se luptă cu fratele lui, Mircea Jian, pentru o moştenire, de care, susţine el, ar fi fost privat pe nedrept, după ce părinţii săi au decedat. Este vorba de o parcelă de teren cu suprafaţa de 800 de metri pătraţi, situată în inima Munţilor Retezat, în satul Subcetate din Ţara Haţegului.

Povestea crimelor
La 6 martie 1995, Beniamin Jian, atunci în vârstă de 41 de ani, a hotărât să îşi încheie conturile cu familia soţiei, supărat pe partenera de viaţă. A împrumutat o armă de vânătoare cu care a plecat din Deva la Abrud, în căutarea celor doi cumnaţi ai săi.

L-a ucis pe unul dintre ei şi pe un vecin al acestuia, apoi, întors la Deva, l-a ucis pe cel de la care luase arma. Tot la Deva, în stradă, a zburat ţeasta unei prietene a soţiei sale şi a ciuruit un alt localnic, după care s-a predat poliţiştilor. A fost condamnat pe viaţă, însă ar putea fi eliberat în următorii zece ani, potrivit legii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite