Un criminal în serie a cerut să fie eliberat din închisoare pe motiv că şi-a lăsat gospodăria în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce şi-a ucis cu sălbăticie unchiul şi fratele, Ion Dăneasă a solicitat instanţei să fie eliberat ca să aibă grijă de gospodărie. Aerul închisorii nu le prieşte criminalilor în serie hunedoreni, dovadă că aceştia recurg la orice tertipuri pentru a-şi îndulci pedepsele.

„Vă cer cu un deosebit respect punerea mea în libertate, pentru a-mi angaja un apărător şi pentru a-mi conserva bunurile proprii din gospodărie, pe care o voi da în întreţinere. Altfel, când mă voi elibera definitiv, unde mă voi duce?”, este solicitarea pe care Ion Dăneasă, unul dintre cei mai periculoşi criminali din judeţ, autor al unui dublu asasinat, a făcut-o de mai multe ori instanţei. Magistraţii nu s-au lăsat înduplecaţi de bărbatul în vârstă de 46 de ani, care a recunoscut că într-un interval de câteva zile, şi-a ucis unchiul şi fratele în bătaie.

Unchiul rău a fost ucis

Dăneasă a mărturisit în faţa anchetatorilor modul în care a săvârşit cele două crime. Prima dintre ele s-a petrecut în comuna Pui, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie a lui 2010.

„Pe unchiul meu de 74 de ani, bolnav, l-am găsit în grajd. M-am enervat că ieşise din cameră. L-am luat de haine şi l-am târât până în camera lui, unde am început să îl lovesc”, a declarat hunedoreanul. Ajunşi în încăpere, Ion Dăneasă a a sărit cu picioarele pe faţa şi pe pieptul rudei sale aşezate pe pat, până şi-a dat seama că acesta nu mai răsuflă. Stâlcit în bătaie, bătrânul a murit în urma unor hemoragii interne. La scurt timp, criminalul l-a încuiat în cameră şi a plecat liniştit.

Şi-a ucis fratele în bătaie

La câteva zile, bărbatul avea să îşi întâlnească a doua victimă, chiar pe fratele lui, Vasile Filip, în vârstă de 51 de ani. „L-am văzut pe o stradă din Lupeni având la el patru jumătăţi de ţuică. Am intrat la el acasă şi, băuţi, spre dimineaţă, am început să ne certăm de la nişte acte de vânzare. L-am lovit apoi cu pumnii şi picioarele, până a decedat”, a povestit criminalul. Ion Dăneasă a mai fost condamnat pentru furt şi tâlhărie în anii ’90, iar acum a fost trimis în judecată pentru crima dublă. Bărbatul, care ar putea primi sentiţa cu închisoare pe viaţă, a cerut clemenţă magistraţilor, motivând că a fost de acord să se predea poliţiştilor şi că se află într-o situaţie materială precară.

Ucigaş în serie, sătul de puşcărie


Beniamin Jian, condamnat în 1996 la închisoare pe viaţă pentru comiterea a cinci crime prin împuşcare, nu a reuşit nici el să se adapteze mediului „închis” al penitenciarelor.  Bărbatul în vârstă de 56 de ani, aflat în prezent încarcerat la Penitenciarul Aiud, a solicitat de mai multe ori să fie pus în libertate condiţionat, însă de fiecare dată magistraţii i-au respins acţiunea. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite