Profesorul elevei sinucigaşe nu mai are dreptul de a preda, până la finalizarea anchetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Cioară, profesorul Lorenei.
Alin Cioară, profesorul Lorenei.

Comisia de disciplină a liceului din Brad a decis suspendarea lui Alin Cioară, pentru prejudicii de imagine. Deciziile comisiei din colegiul brădean sunt contestate de apărătorii dascălului, dar şi de familia Lorenei, eleva care s-a sinucis.

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

VIDEO Dramă în familia Lorenei: „De ce nu este aici să vadă unde s-a ajuns, cel care te-a şantajat?”

Profesorul acuzat că ar fi provocat sinuciderea unei eleve de 16 ani, internat la Psihiatrie

Colegii profesorului Alin Cioară, acuzat că ar fi avut o relaţie nepotrivită cu o elevă de 16 ani, Hurdea Lorena, care s-a sinucis în luna ianuarie, au decis suspendarea acestuia de la catedra şcolii pentru o perioadă nedeterminată. Mai exact, până la data când ancheta penală începută de procurori, în care sunt cercetate împrejurările care au condus la decesul adolescentei, va fi finalizată. „Comisia de anchetă a mai decis sancţionarea dascălului pe cale administrativă, cu suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice”, a precizat astăzi profesorul Gavrilă Paşcu, directorul Colegiului „Avram Iancu”. Colegii de catedră ai lui dascălului Alin Cioară au ajuns la concluzia că prin comportamentul acestuia faţă de eleva care făcuse o pasiune pentru el a adus prejudicii de imagine şcolii.

Sancţiune contestată
Deşi decizia nu este definitivă, ea a stârnit nemulţumiri, atât din partea lui Alin Cioară, care este în prezent internat într-un spital din Brad, dar şi din partea familiei elevei Lorena Hurdea. „Noi vom contesta această decizie la minister, după ce ea ne va fi comunicată, pentru că nu este justă, faţă de un profesor care nu a fost sancţionat niciodată până acum şi a avut un comportament apreciat. El a atras atenţia asupra comportamentului anormal al elevei, dar nu a fost luat în seamă”, a precizat Ramona Ţăranu, avocata lui Alin Cioară.

Îl vrea afară din învăţământ
Nicolae Hurdea, tatăl elevei găsită spânzurată într-o pădure de la marginea oraşului Brad, susţine că profesorul nu ar mai trebui să apară niciodată în faţa elevilor. „Nu vrea să îi mai facă şi altei eleve ceea ce i-a făcut fiicei mele. Ce comportament este acesta, să îi faci cadouri unei eleve, să îi trimiţi mesaje, să o inviţi în oraş?”, a declarat Nicolae Hurdea. El îl acuză în continuare pe Alin Cioară că a încercat să profite de adolescentă şi a influenţat-o în decizia de a se sinucide.

Dascălul a acuzat că este hărţuit
Comisarul şef Adrian Petruş, comandantul Poliţiei municipiului Brad, a declarat astăzi, pentru Adevărul de Seară, că în urmă cu două zile, poliţiştii au fost sesizaţi de Alin Cioară că tatăl Lorenei, Nicolae Hurdea, a intrat peste el în salonul spitalului din Brad unde a fost internat. „Bărbatul nu a manifestat nicio violenţă faţă de Alin Cioară. El a fost doar atenţionat de poliţişti”, a precizat Adrian Petruş.  Nicolae Hurdea susţine că, deşi a intrat, din întâmplare, în salonul unde era internat fostul profesor al fiicei sale, nu are nimic de împărţit cu dascălul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite