Ploaia a format cratere impresionante pe o stradă din centrul municipiului Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia maşinilor a fost blocată pe un sens al Străzii George Enescu, în centrul Hunedoarei, după ce asfaltul s-a surpat din cauza ploilor din ultimele zile. Un crater adânc de cel puţin un metru s-a format chiar pe trecerea de pietoni a celei mai circulate artere rutiere din oraş.

Hunedorenilor aproape nu le vine să creadă ce ravagii au făcut ploile căzute în ultimele zile, la Hunedoara. Din cauza apelor, carosabilul celei mai circulate artere rutiere, Strada George Enescu, s-a surpat în zona Casei de cultură a municipiului.

În mijlocul şoselei s-a format un crater aproape circular, adânc de cel puţin un metru. Apa pluvială a continuat să sape prin terasamentul de sub stradă, iar asfaltul a crăpat pe marginile gropii, astfel încât există riscul ca aceasta să îşi mărească dimensiunile. 

„Craterul s-a format din cauza apei care s-a scurs cu repeziciune şi a întâlnit o aerisire de la conducta de gaz. Am luat legătura cu compania, iar angajaţii ei vor face intervenţiile necesare, pentru ca apoi carosabilul să fie reparat”, a explicat Monica Rada, consiliera primarului Hunedoarei. „Nu am mai văzut o asemenea gaură, chiar în mijlocul şoselei. Dacă Primăria nu îl va repara cât mai repede, aici vor avea loc accidente grave”, crede Raluca, o hunedoreancă mirată de ravagiile făcute de ploaie.

CITEŞTE ŞI: SLOBOZIA SUB APE

Apa a luat asfaltul
Strada George Enescu nu este singura afectată de furtună. În alte locuri din municipiu, apele dezălnţuite au smuls bucăţi din asfalt pe care le-au purtat la vale pe distanţe de mai mulţi metri. Drumurile vor fi reparate în timp util, spun reprezentanţii Primăriei, care adaugă însă că deocamdată nu au ce face pentru a preveni alte inundaţii. „Au fost ploi foarte puternice, cărora canalizarea nu a mai făcut faţă. În prezent au loc lucrări importante la reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare şi sperăm că nu vom mai avea asemenea probleme după ce proiectul ISPA va fi finalizat”, a mai precizat Monica Rada.
Pagube mari
În această dimineaţă, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgeţă Hunedoara au fost solicitaţi să scoată apa din mai multe gospodării din Călan, afectate de inundaţii. Pompierii spun că urmează să evalueze valoarea pagubelor făcute de ploi, una impresionantă ţinând cont de numărul obiectivelor afectate. Angajaţii ISU Hunedoara au intervenit în ultimele două zile, pentru a scoate apa din peste 20 de locuinţe şi cel puţin 80 de gospodării, iar alte zeci de hectare de teren agricol, peste 30 de fântâni şi mai multe magazine şi beciuri au fost afectate. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite