Slobozia: Mai multe case au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma potopului de ieri, mai multe gospodării şi străzi din oraş au fost cuprinse de ape.

Drumuri blocate de aluviuni 

Mai multe fântâni de la munte au fost inundate

O mare parte din străzile oraşului au fost transformate aseară în canale navigabile. Ca să scoată apa din curţi, oamenii s-au înarmat cu găleţi şi mături. Cele mai afectate zone au fost cele din sudul şi nord-estul oraşului.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Curţi pline cu apă

Dacă în cartierul Bora au fost inundate patru gospodării, în nord-estul oraşului lucrurile au stat cu totul altfel. Pompierii au intervenit cu o autospecială şi trei motopompe ca să scoată de sub apă gospodăriile inundate. Ploaia a transformat strada Independenţei într-un canal navigabil. Zece gospodării au fost afectate de şuvoiul de apă. Înarmaţi cu mături şi găleţi, oamenii au încercat să scoată apa din curţi.

„Canalizările nu sunt bine făcute. Sunt prea mici şi se inundă repede. Din cauza asta, de fiecare dată când plouă mai tare, la noi pe stradă zici că vine potopul. Pompierii au venit, dar nu au făcut faţă cu motopompele“, spune Gheorghe Moise, un bătrân de 79 de ani.

„Stăteam liniştită în casă şi ne-am trezit cu apa în case. Am scos tot ce am putut şi apoi, am pus în uşă câţiva saci cu nisip. De ani de zile, ne-am dus la Primărie cu sesizări, dar nu ne-au luat în seamă“, spune revoltată Aurica Ochiverzi (33 de ani).

Deşi au fost prezente la faţa locului, autorităţile locale nu au vrut să ofere detalii despre modul în care municipalitatea a acţionat. Contactat telefonic în această dimineaţă, viceprimarul Alexandru Stoica a declarat: „Nu am fost la faţa locului“. Reporterii Adevărul de Seară l-au fotografiat însă pe viceprimar cum se uita neputincios, aseară, la gospodăriile inundate.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite