Angajaţii Inspectoratului de Poliţie sunt reclamaţi pe bandă rulantă pentru abuzuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georg Hocevar
Georg Hocevar

Poliţiştii au devenit ţinte ale războaielor „de uzură”, purtate de hunedoreni care se plâng că au fost victime ale abuzurilor angajaţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara (IPJ). Unii dintre reclamanţi au ajuns să îşi susţină cauzele chiar şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a înregistrat o nouă plângere formulată de omul de afaceri austriac Georg Hocevar stabilit la Brad, împotriva poliţiştilor care l-au interogat. El a contestat rezoluţia prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, faţă de anchetatorii care i-ar fi adus un craniu în încăperea unde era audiat.

Citeşte AICI povestea incredibilă a unor audieri la Poliţie, reclamate de Georg Hocevar

Grupul condamnaţilor „fără vină” şi-a strigat supărarea pe justiţie în centrul Hunedoarei

Avocatul Pompiliu Bota, de la Baroul Constituţional, i-a declarat război comandantului IPJ Hunedoara, inspectorul şef Liviu Dumitru, pe motiv că în urmă cu 12 ani ar fi fost reţinut ilegal, dintr-o dorinţa de răzbunare a poliţiştilor. Demersurile lui Bota au ajuns până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Vili Rupa, autointitulat „justiţiarul din Hunedoara” i-a acuzat pe poliţişti de agresiuni şi de încălcarea drepturilor omului. Hunedoreanul a câştigat chiar un proces la CEDO împotriva instituţiilor statului. 

„Este dreptul constituţional al fiecărei persoane să reclame activitatea poliţiştilor. Sesizările sunt verificate şi se iau măsuri în funcţie de rezultatul lor”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Anchete
Poliţiştii susţin că au tratat cu seriozitate reclamaţiile hunedorenilor

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite