Părinţii copiilor molestaţi „închid ochii” la abuzurile sexuale săvârşite de pedofili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au cerut în cor răzbunare, familiile victimelor abuzate de Paul Dorday au refuzat să mai apară la proces. Potrivit poliţiştilor, au fost întâlnite mai multe cazuri în care părinţii care au reclamat infracţiuni asupra minorilor şi-au retras declaraţiile.

Finalul procesului pedofilului Paul Dorday, acuzat că ar fi molestat peste 20 de copii cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani a fost amânat.

Britanicul arestat în luna septembrie a anului 2009, în urma unei acţiuni a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizate şi Terorism, a fost prezentat astăzi Tribunalului Hunedoara, însă familiile victimelor abuzurilor sexuale nu au mai părut interesate de proces, chiar dacă înainte de punerea cauzelor pe rol cereau răzbunare justiţiei.

Tragedii în familie: violul şi incestul, pedepsite de magistraţi

„La termenul trecut, instanţa a decis acordarea unui nou termen de judecată, deoarece una dintre părţile civile, în audierea căreia s-a insistat, nu a fost prezentă în sala de judecată”, a precizat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Persoanele chemate la audieri nu s-au înfăţişat nici în această dimineaţă în instanţă, deşi le-a fost solicitată prezenţa obligatorie încă de la primele termene ale dosarului pus pe rol în iunie 2010. Pe parcursul proceselor derulate pe fond la Judecătoria Petroşani şi în apel la Tribunalul Hunedoara, părinţii victimelor au invocat diverse motive pentru a lipsi de la audieri.

Refuză consilierea
„Eu am fost plecat în Spania, la muncă şi am lipsit până acum de la judecată. Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat cu copilul meu, dar e o problemă delicată pentru noi şi prefer să o uit”, a declarat astăzi, la tribunal, unul dintre părinţi.

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara susţin că este îngrijorător faptul că mulţi dintre părinţii ai căror copii au fost molestaţi refuză consilierea psihologică oferită de asistenţii sociali sau renunţă la ea după primele şedinţe. Părinţii îşi motivează opţiunea susţinând că au găsit sprijin pentru copii în familia extinsă, la şcolaă sau la biserică. Şapte cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor şi şapte cazuri de exploatare sexuală a minorilor au fost înregistrate şi confirmate anul trecut în judeţ.

„Ne-am confruntat cu situaţii în care părinţii minorilor abuzaţi sexual şi-au retras ulterior plângerile depuse la poliţie, din diverse motive”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În alte cazuri, adaugă inspectorul de poliţie, reclamaţiile nu au fost confirmate. Recent, stareţul unui lăcaş de cult din Vulcan a reclamat un bărbat care locuia în schit cu cele două fiice ale sale, de trei şi patru ani, pe motiv că le-ar fi abuzat sexual. "Stareţul a sesizat că acestea aveau dureri de stomac şi că ar fi putut fi victimele tatălui lor, însă reclamaţia nu a fost confirmată, în urma anchetei, a precizat Bogdan Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite