Tragedii în familie: violul şi incestul, pedepsite de magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului trecut, oficial, au fost înregistrate 12 cazuri de minori abuzaţi. Numărul victimelor este, în realitate, mult mai mare. Astzi, un bărbat din Vulcan şi-a primit sentinţa, după ce şi-a abuzat sexual propria fiică, în vârstă de numai 14 ani.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au decis ca hunedoreanul Cornel Moldovan, supranumit şi “monstrul” din Vulcan după ce şi-a siluit fiica minoră, să petreacă următorii 15 ani în temniţă. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat pentru viol şi incest, iar pedepsei primite de acesta i-a fost adăugată interzicerea drepturilor părinteşti pe o perioadă de cinci ani. “Până în prezent, învinuitul nu a depus apel împotriva sentinţei prin care a fost condamnat”, a precizat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Cornel Moldovan a fost arestat în urmă cu două luni, la scurt timp după ce şi-a abuzat fiica în vârstă de 14 ani. Violul s-a petrecut pe un câmp aflat la marginea pădurii din zona oraşului Vulcan. Acolo, bărbatul a ademenit-o pe minoră, a lovit-o cu pumnii şi picioarele până acesta nu s-a mai putut apăra şi apoi a deflorat-o. Moldovan a fost arestat abia după ce mama fetei a depus plângere împotriva lui, la Poliţie, la scurt timp după ce a aflat că adolescenta a ajuns pe patul de spital, în stare de şoc.

“Minora abuzată a rămas în grija mamei şi primeşte consiliere din partea unui psiholog”, a declarat Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara.

Incestul rămâne ascuns
Cazul “monstrului” din Vulcan nu este singular. Potrivit datelor oficiale ale DGASPC, de la începutul anului trecut 12 minori din judeţul Hunedoara, majoritatea din mediul urban, au ajuns victime ale violatorilor. În realitate, confirmă reprezentanţii instituţiei, numărul cazurilor de abuzuri sexuale este mult mai mare, însă acestea rămân necunoscute, pentru că victimele se feresc să le reclame.

“Un copil abuzat de propriul părinte nu o să îl reclame pe acesta, decât după ce se întâmplă o tragedie. De multe ori, minorul, obişnuit să trăiască în acel mediu, nu realizează gravitatea situaţiei sale”, afirmă psihologul Dan Oltean.

El adaugă că, pe lângă mediul lipsit de orice urmă de moralitate în care trăiesc familiile unde au loc astfel de abuzuri, alcoolismul şi promiscuitatea sunt alte două trăsături caracteristice părintelui care îşi abuzează copiii.

Violatori trimişi după gratii
Cel puţin zece persoane au fost condamnate în ultimul an, de instanâele hunedorene pentru infracţiuni de natură sexuală, săvârşite asupra unor minori. În luna iunie, Ciprian Brusturean (30 de ani) şi Mihai Feier (20 de ani) au primit 13 ani de închisoare şi, respectiv, 10 ani de închisoare, pentru violarea unei adolescente în vârstă de 14 ani. Tinerii au filmat scenele actelor sexuale, pe care le-au folosit ulterior pentru a o şantaja pe adolescentă. Magistraţii s-au dovedit, însă, ceva mai blânzi în cazul britanicului Paul Dorday. Bărbatul arestat în luna septembrie a anului trecut pentru pedofilie şi pornografie infantilă, a primit 15 condamnări între doi ani şi trei ani de închisoare. Însă în urma contopirii pedepselor, el va avea de executat doar trei ani şi jumătate de închisoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite