Păgubiţii celei mai mari fraude din judeţul Hunedoara strâng rândurile în jurul brokerului penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Constantin s-a ferit de ochii oamenilor pe care i-a înşelat
Adriana Constantin s-a ferit de ochii oamenilor pe care i-a înşelat

Deşi procesul înşelăciunii de la firma de brokeraj, condusă de Adriana Constantin, se află în impas de aproape o jumătate de an, în aşteptarea unei soluţii a Curţii Constituţionale, păgubiţii au continuat să depună reclamaţii în instanţă, pentru a-şi recupera banii pierduţi.

Adriana Constantin a fost înfăţişată astăzi instanţei Tribunalului Hunedoara, în dosarul în care a fost arestată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Ea a fost adusă în instanţă de la Penitenciarul Aiud, loc în care se află încarcerată de la începutul acestui an, când a început procesul fraudei de la firma de brokeraj, cu sediul central în Cluj-Napoca. La intrarea în sediul tribunalului, Adriana Constantin şi-a acoperit chipul, de ruşine.

UPDATE, ora 15.00

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins ambele solicitări ale Adrianei Constantin, de a fi pusă în libertate sub control judiciar şi de a fi eliberată provizoriu din arest preventiv. Ea va rămâne în arest, iar următorul termen la care va fi pusă în discuţie menţinerea stării de arest preventiv a învinuitei a fost stabilit pentru data de 8 decembrie, a informat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al instanţei hunedorene.

Ancheta în cazul casierei sinucigaşe a luat proporţii: conducerea CAR “Decebal” a primit zeci de plângeri de la clienţii ţepuiţi

Confruntare tensionată la tribunal: brokerul şi-a ascuns privirea şi a izbucnit în plâns în faţa păgubiţilor

Spre nemulţumirea hunedorenilor care ar fi dorit ca dosarul să fie soluţionat cât mai repede, pentru a-şi recupera banii pierduţi, procesul început în luna ianuarie la tribunal a fost întrerupt în luna aprilie, înainte de a avea loc audierile. “Judecarea cauzei pe fond va fi reluată după ce Curtea Constituţională se va pronunţa asupra unei excepţii de constituţionalitate invocată în acest dosar”, a precizat Ildiko Glăman, putătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

S-au lăsat tromboniţi
Între timp, alţi păgubiţi ai firmei de brokeraj au depus cereri în instanţă pentru a se constitui părţi civile şi a-şi putea recupera sumele pierdute. Azi-dimineaţă, la tribunal au fost prezenţi noi reclamanţi, deşi dosarul nu a putut fi judecat pe fond. “Eu îi voi cere daune de 2.000 de dolari, pentru că i-am dat aceşti bani pentru a-i investi pentru mine, iar firma pe care a reprezenat-o i-a folosit în nume propriu. Am fost trombonit că voi câştiga bani imediat, dar mi s-au dat chitanţe şi contracte false”, s-a plâns Mircea Toma, un fermier păgubit.


Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, Adriana Constantin a indus în eroare un număr de 271 persoane cu care încheiase contracte de intermediere a unor investiţii la bursă. Printre ei sunt oameni de afaceri importanţi, politicieni şi magistraţi. Documentele şi portofoliile clienţilor firmei erau contrafăcute, astfel încât aceştia au fost induşi în eroare şi păgubiţi de sume care ajung în total la aproximativ 8 milioane de lei.

Adriana Constantin şi-a ascuns chipul. D. G.

DECIZIE
Adriana Constantin a fost singurul reprezentant al firmei de brokeraj arestat în acest dosar

Rămaşi cu conturile goale
Un caz similar cu al înşelăciunii de la firma de brokeraj s-a petrecut în luna iulie a acestui an, de asemenea, la Deva. Zeci de clienţi ai Casei de Ajutor Reciproc “Decebal” din municipiu s-au trezit cu găuri în conturi, la scurt timp după ce o casieră a instituţiei s-a sinucis. Cornelia Bordea, de 54 de ani, a fost găsită spânzurată în apartamentul ei, iar anchetatorii au găsit-o responsabilă pentru ţepele date clienţilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite