Omul cu un prenume unic în lume, “botezat” de un analfabet care i-a scris actul de naștere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform principiului “limba română se scrie cum se aude” un bărbat, născut în urmă cu 76 de ani într-un sat din Oltenia, a fost “botezat” de cei de la starea civilă ALECXANDRU. Din păcate ineditul nume i-a adus numai necazuri

“Cum vrei să-l cheme ?, l-a întrebat ăla de la starea civilă pe tata.Păi, zice tata, să-l cheme Alexandru. Așa că ăla a scris în certificatul de naștere ALECXANDRU. Adică a scris și el cum se aude. Că pe vremea aia, cine avea opt clase putea ajunge minstru. Iar ăsta de la starea civilă avea vreo cinci”, povestește amuzat Alecxandru Ciortan.

EXCLUSIV Povestea lui Superman Sava, ţigan de export cu nume de super-erou

Omul e convins că numele lui e unic în lume, dar cu toate astea unicitatea i-a adus numai necazuri. “Cel mai mare necaz l-am avut cu banii de la FNI. Când am depus banii, ăia au scris, normal, Ciortan Alexandru. Pe atunci nu am dat nicio imporatnță acestui fapt.

image

Problema a fost când m-am dus la judecată ca să-mi recuperez banii. Instanța a hotărât că Alexandru Ciortan, persoana care a depus banii, nu e aceeași cu Alecxandru Ciortan, cetățeanul care revendică banii. Am ajuns până la Curtea Constituțională pentru că nimeni nu mă credea” povestește Ciortan.
Acesta mai spune că, ultima dată când și-a făcut buletinul i-a rugat pe polițiști să scrie Alexandru, dar a fost refuzat. “Cică așa scrie în certificat așa va scrie și în buletin. Așa că rămân așa. Cu nume unic în lume”, spune resemnat bătrânul.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite