Lipsa ofertelor de schi a alungat turiştii din pensiunile rurale spre staţiunile de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săniuşul a rămas o alternativă la lipsa pârtiilor de schi.
Săniuşul a rămas o alternativă la lipsa pârtiilor de schi.

Patronii pensiunilor din alte zone decât staţiunile montane spun că în primele două luni ale anului cererea este foarte scăzută. Multe cabane aflate în zonele unde nu există acces la pârtii au intrat în conservare

CITEŞTE ŞI:

Traseele montane sunt nerecomandate aventurierilor aşteptaţi în staţiunea Straja

Turiştii sătui de aglomeraţia de pe pârtiile din staţiunile hunedorene au ca alternativă pensiunile rurale din zonele mai puţin cunoscute, însă aceştia preferă tot week-end-urile pe schiuri sau pe placa de snowboard.
Administratorul unei vile din zona Banpotoc, Luminiţa Obrejan, spune că în primele două luni unităţile ar trebui închise, pentru că valoarea câştigurilor este aproape de zero. „Noi nu avem o pârtie în apropiere. E, în schimb, Parcul Dendrologic din Simeria, însă cei care ne sunt oaspeţi nu se cazează la noi ca să viziteze parcul. Sunt clienţii noştri de ani buni, care vin aici pentru linişte, dar în această perioadă unitatea e ocupată în proporţie de numai 30 la sută”, a declarat Luminiţa Obreja.
O situaţie similară se înregistrează şi la pensiunile din Haţeg, unde cea mai apropiată pârtie, cea de la Râuşor, se află la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri.

Fără clienţi
În Staţiunea Vaţa de Jos de lângă Brad, din lipsa clienţilor, cele mai multe dintre pensiuni au rămas în conservare, în aşteptarea încălzirii vremii. „O parte din personal a fost trimisă în concediu, pentru că această perioadă nu este favorabilă turismului. În staţiune mai vin doar grupurile de sportivi. De obicei, oamenii se orientează spre alte zone, cu mai multă distracţie în perioada iernii. Noi aşteptăm vara, când pensiunea este foarte căutată”, a declarat Maria Costa, administratorul unui hotel din Vaţa de Jos.
Pensiunile din Munţii Orăştiei, situate în zone încărcate de legende, nu fac faţă concurenţei venite din staţiunile cu pârtii de schi. Doar ofertele de „Ziua Îndrăgostiţilor”, 14 februarie, par a mai scoate din amorţeală locaţiile aflate în apropiere de siturile arheologice.
Preţurile pentru o zi de cazare la pensiunile agroturistice încep de la 34 de lei de persoană, în zona Cinciş, şi pot ajunge şi până la 200 de lei, în cazul pensiunilor cu mai mult de trei margarete. Unele dintre pensiuni pot fi închiriate în întregime, cu preţuri de 600 – 800 de lei pe noapte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite