Libertate pentru fostul edil din Brănișca, acuzat de comiterea a șase infracțiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Cornean, fostul primar din Brănişca, este cercetat pentru infracţiuni grave. Instanţa a decis ca bărbatul care se urcase băut la volan, fără permis, şi a trimis în spital două tinere să fie cercetat în libertate, fiind pus sub control judiciar.

Magistraţii Judecătoriei Deva au decis astăzi să respingă propunerea de arestare preventivă formulată  de procurori pe numele lui Cornel Cornean, fostul primar al comunei Brănişca, acuzat de mai multe infracţiuni grave, la legea circulaţiei.

Tupeu de piţipoancă: a "zburat" cu 164 de kilometri la oră pe lângă maşina Poliţiei

Scene îngrozitoare în centrul Hunedoarei, după un accident mortal, produs la 130 de kilometri pe oră

Adolescentul care a scăpat cu viaţă din carnagiul de la Hunedoara este în stare stabilă

„Instanţa a decis ca bărbatul să fie cercetat în stare de libertate, având interdicţia de a nu părăsi localitatea de doiciliu”, a precizat judecătorul Cornelia Filimon, purtătorul de cuvânt al instanţei devene. Una dintre obligaţiile fostului primar este ca în perioada cercetărilor să nu mai conducă niciun vehicol. Reprezenanţii Parchetului au anunţat că vor declara recurs la soluţia Judecătoriei Deva.

Cornel Cornean s-a prezentat ieri în faţa magistraţilor, după ce fusese reţinut de poliţişti la scurt timp de la producerea unui accident rutier. El nu a declarat nimic la intrarea în sala de judecată, dar şi-a susţinut nevinovăţia.

Scandal la beţie

Potrivit poliţiştilor care l-au reţinut, băut fiind, acesta a lovit cu autoturismul două tinere care circulau regulamentar cu un scuter. Cornean a părăsit locul accidentului, iar martorii au susţinut că era atât de beat încât picioarele i s-au împleticit şi a căzut de câteva ori. Fostul edil a fost găsit de agenţii puşi pe urmele lui dormind în curtea unui localnic din satul hunedorean Boz, iar în momentul reţinerii lui el a ripostat, lovind un agent.

“A refuzat apoi să fie testat cu aparatul alcooltest, iar la spital a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge. Poliţiştii au stabilit faptul că el nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, autoturismul condus nu figurează ca înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare aparţin unei alte maşini”, a precizat Adriana Voina, de la IPJ Hunedoara.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite