Iulian Ceia, hunedoreanul condamnat la 12 ani de închisoare pentru traficarea comorilor dacice, va fi adus cu mandat la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul hunedorenilor acuzaţi de furtul şi traficarea aurului dacic descoperit în siturile arheologice din Munţii Orăştiei, care se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia, este îngreunat de absentarea părţilor de la termenele de judecată.  La viitoarea înfăţişare, Iulian Ceia, unul dintre apelanţi, va fi adus la audieri cu mandat de aducere.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Alba Iulia, audierile învinuiţilor în dosarul „comorilor dacice”, judecat în instanţa de apel, vor avea loc la data de 24 februarie, când prezenţa celor 11 hunedoreni condamnaţi de Tribunalul Hunedoara pentru furt şi trafic de obiecte de patrimoniu, este obligatorie.

Aurarii condamnaţi de Tribunalul Hunedoara au fost chemaţi la audierile Curţii de Apel

Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru valorificarea ilegală a unor tezaure în valoare de peste patru milioane de euro

Judeţul în care se face trafic cu orice, de la brăţări din aur la locomotive cu abur

„În cazul lui Iulian Ceia, magistraţii au dispus aducerea acestuia la audieri cu mandat de însoţire. El comunicase instanţei că şi-a schimbat domiciliul de mai multe ori, în diferite ţări”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Trafic cu ouă de dinozaur şi carapace de broască preistorică, furate din siturile paleontologice

Audieri tensionate la Judecătoria Deva, în procesul pentru traficul comorilor dacice

Iulian Ceia şi ceilalţi 11 învinuiţi din dosarul comorilor dacice au fost condamnaţi la sfârşitul anului trecut, de Tribunalul Hunedoara, la pedepse cuprinse între şapte şi 12 ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri către Ministerul Culturii în valoare de 1,6 milioane de euro. Au fost acuzaţi de furtul şi traficarea unor tezaure de bijuterii descoperite ilegal în siturile arheologice din zona Orăştiei.

De frica braconierilor, descoperitorul comorii dacilor a rămas în anonimat

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite