VIDEO Invitaţie la ecologizare lansată de voluntari, pe traseul vechii mocăniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri din Hunedoara îi invită pe localnici să se alăture iniţiativei de curăţare a terasamentului de cale ferată îngustă. Tronsonul feroviar care leagă zona Castelului de Furnalul de la Govâjdia ar putea fi transformat într-unul dintre obiectivele turistice al Hunedoarei.

Invitaţia la curăţarea traseului pe care au circulat până în urmă cu câţiva ani vechile locomotive cu aburi a fost lansată de un grup de tineri din municipiul Hunedoara.

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

LEGENDE ÎNTUNECATE: Cum a devenit Hunedoara gulag pentru prizonierii ruşi şi pentru evrei

Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul

„În dimineaţa zilei de sâmbătă, 2 aprilie, în jurul orelor 10.00, îi aşteptăm pe toţi cei cărora le pasă de atracţiile turistice ale Hunedoarei să ni se alăture în acţiunea de ecologizare a fostului terasament al mocăniţei. Am stabilit ca loc de întâlnire curtea Castelului Corvinilor, iar până în prezent peste 50 de tineri, voluntari şi elevi ne-au anunţat că vor participa”, spune Dan Bera, unul dintre iniţiatorii campaniei.

Curăţarea unei părţi a traseului de aproximativ 10 kilometri dintre Castelul Corvinilor şi Furnalul de la Govâjdia, va fi făcută de voluntarii înarmaţi cu saci de plastic şi chiar cu topoare folosite la îndepărtarea crengilor. Este susţin ei, un prim pas în transformarea terasamentului abandonat într-o atracţie turistică a Hunedoarei.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite