Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La zece ani după ce a descoperit cele zece brăţări ale regilor daci, Florin Râmbetea şi-a povestit propria dramă. Hunedoreanul care a scos la suprafaţă unul dintre cele mai valoroase tezaure dacice, de peste zece kilograme de aur masiv, a fost audiat astăzi în dosarul comorilor.

Florin Râmbetea, omul care a descoperit în urmă cu zece ani primul tezaur de comori ale regilor daci din Munţii Orăştiei a fost audiat marţi după-amiază, pentru mai bine de o oră, de magistraţii Judecătoriei Deva. Bărbatul a povestit, cu lux de amănunte, modul cum cele zece brăţări din aur masiv pe care le-a scos de sub pământ împreună cu tatăl său, i-au schimbat viaţa.

Citeşte AICI despre metoda ingenioasă prin care traficanţii au scos tezaurele din ţară!

El a povestit că, în dimineaţa zilei de 6 mai 2000, îndrumat de braconierii dotaţi cu detectoare de metale de ultimă generaţie, a săpat în apropiere situl vechii fortăreţe a Sarmisegetuzei, în locul numit „sub Muchea Cetăţii”. S-a minunat când a descoperit bijuteriile a căror greutate totală depăşea zece kilograme, însă bucuria nu a durat mult timp.

„Am primit de la braconieri câte 15.000 de mărci germane, eu şi tatăl meu. Însă unul dintre ei, Mărgan, mi-a spus: „dacă mai sufli o vorbă despre comoară, îţi vom tăia mâinile şi apoi vei primi glonţ”. Am fost îngrozit”, îşi aminteşte hunedoreanul.

Citeşte povestea lui Florin Râmbetea despre blestemul comorilor, mâine, în Adevărul de Seară.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite