Judeţul Hunedoara s-a împărţit în două: grevişti şi spărgători de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Haos total în şcoli: nimeni nu ştie cine vine la muncă şi cine face grevă. Funcţionarii publici din judeţ susţin greva, dar cu toate acestea au venit la muncă „din respect faţă de cetăţeni”.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Sindicatele din Arad au început de dimineaţă lupta pentru drepturi

Elevi bulversaţi, profesori care nu ştiu dacă mâine se vor ţine cursuri şi funcţionari publici solidari cu greviştii, dar care au venit la muncă. Mai energici, în acest context al grevelor, au fost profesorii de la Colegiul Horea din Deva care au venit hotărâţi să boicoteze examenul de Bacalaureat. Iniţiativa lor s-a oprit însă în faţa uşii liceului prin simplu motiv că directorul nu le-a permis accesul în şcoală. „Este anormal ce se întâmplă. Am vrut să intrăm în şcoală şi am fost opriţi. Mai mult, am fost îmbrâncit pe scări de directorul şcolii. Examenul de Bacalaureat de aici se susţine cu femeia de serviciu pe post de supraveghetor”, a declarat Florin Vălean, lider de sindicat.


În replică, directorul liceului, Corneliu Voicu, susţine că le-a oferit greviştilor un loc special unde să instituie comitetul de grevă. „Am respectat întocmai ce spune legea în privinţa metodologiei de examinare. Profesorii care nu au legătură cu examenul de Bacalaureat nu au voie să intre în liceu. Nu este adevărat că din comisia de examinare face parte femeia de serviciu. Avem profesori desemnaţi în fiecare dintre cele 12 săli de examinare”, a declarat Voicu.


La Colegiul Naţional Sabin Drăgoi unii profesori fac cursuri alţii nu. „Se fac ore după un program special”, a declarat Felicia Adăscăliţei directoarea colegiului. La Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi la Direcţia de Finanţe programul se desfăşoară normal pentru simplu motiv că nu s-au adunat destule semnături pentru declanşarea grevei.
Funcţionarii din primării sunt solidari cu greviştii dar muncesc din „respect faţă de cetăţean”. Daniel Borza, un hunedorean venit să achite o taxă susţine că îi înţelege pe bugetari. „Apreciez că sunt la locul de muncă”, a declarat Borza.


Am vrut să facem grevă şi am fost îmbrâncit pe scări de directorul şcolii.
Florin Vălean, lider de sindicat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite