VIDEO Sindicatele arădene au început lupta pentru drepturile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declanşarea grevei generale va fi urmată de acţiuni locale de protest. Activitatea în zeci de instituţii publice a fost îngheţată de greva generală declanşată împotriva măsurilor impuse de Guvern.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

O serie de primării din judeţ şi-au suspendat activitatea pentru a protesta vehement împotriva tăierii salariilor cu 25 la sută şi a disponibilizărilor anunţate în segmentul bugetar. La grevă au participat salariaţii din Primăriile Bocsig, Covăsânţ, Frumuşeni, Păuliş, Semlac, Şepreuş, Şicula, Şiştarovăţ, Ususău, Vărădia de Mureş, Şimand, Săvârşin, Olari, Birchiş şi Bata. „Salariaţii din Primăria Arad nu vor participa la grevă. Noi ne vom continua activitatea în mod normal”, a declarat în această dimineaţă purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.

Au sunat sirenele

Medicii şi asistenţii de la Ambulanţă au protestat şi ei, în curtea instituţiei, unde sirenele au sunat timp de câteva minute. „Ne-am adunat aici să protestăm împotriva măsurilor de reducere a salariilor. Avem salarii mici, dacă ne mai taie 25 la sută, toată lumea va pleca, va emigra din sistem. Avem deficit de personal de sub un sfert, deoarece  sunt blocate posturile, dar şi pentru că nu suntem plătiţi şi nu avem condiţiile specifice acestei unităţi de importanţă strategică”, a declarat Alexandru Istrate Victor, preşedintele Sindicatului Ambulanţă Arad. 

Află aici care sunt spărgătorii de grevă din Botoşani!

Şi angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad au protestat în această dimineaţă. „De la ora 8.00, angajaţii sunt în grevă de solidaritate. Ei s-au adunat în clubul penitenciarului, reducând la minimum activităţile”, a declarat Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.

Fisc paralizat

„Toţi angajaţii au fost prezenţi la serviciu, desfăşurându-şi atribuţiile curente, fiind afectată doar partea de activitate destinată relaţiei directe cu contribuabilii”, a spus Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Finanţelor arădene.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite