Goana după brazii de Crăciun aduşi în pieţe a fost mai temperată decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Devenii au fost mai atenţi la ce fel de brazi cumpără. Foto: D. Guţă
Devenii au fost mai atenţi la ce fel de brazi cumpără. Foto: D. Guţă

Pe ultima sută de metri înaintea Crăciunului, comercianţii de brazi din pieţele Devei au redus preţurile mărfii. Chiar şi aşa, mulţi dintre ei vor rămâne cu brazii nevânduţi. Hunedorenii nu se mai înghesuie ca în anii trecuţi la achiziţionarea pomilor de Crăciun.

Citeşte şi:

Moş Crăciun există cu adevărat doar la Braşov


Pe aleile din centrul municipiului Deva, înverzite de acele şi crengile pădurilor de brazi fără rădăcini, scoase la vânzare de comercianţi, azi-dimineaţă sute de hunedoreni au pornit cu o misiune clară: cumpărarea pomului de Crăciun. Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu un an, când în ultimele zile dinaintea sărbătorii, brazii au ajuns de negăsit în pieţe, în prezent mulţi dintre vânzători sunt îngrijoraţi că ar putea rămâne cu o parte din marfă nevândută.
„Mai am vreo 40 de brazi, pe care sper să îi dau astăzi, căci după Ajun, nimeni nu îi va mai cumpăra, chiar dacă le scad preţul de la 20 – 50 de lei, cât este acum, la 5 lei”, a spus Ioan Jurj, venit la Deva din Câmpeni, judeţul Alba.


Deşi pomii de Crăciun au fost aduşi la vânzare din primele zile ale lunii, mulţi dintre deveni au aşteptat până azi achiziţionarea lor. „Cumpărăm bradul în Ajun, pentru a-i păstra prospeţimea şi parfumul”, a spus Livia Horaicu, însoţită de fiul ei la cumpărături. Alţi deveni au aşteptat ziua de Ajun, în speranţa că preţurile pomilor vor mai scădea. În lipsa banilor, crenguţele de brad, care costă între un leu şi cinci lei, intră şi ele în preferinţele celor care vor să păstreze tradiţia împodobirii.
Cei mai scumpi brazi puşi în vânzare la Deva ajung la 120 de lei bucata.

Devenii au fost mai atenţi la ce fel de brazi cumpără. Foto: D. Guţă
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite