Final în dosarul DNA în care a fost acuzat fostul şef al Direcţiei Agricole Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Deva sunt aşteptaţi astăzi să pronunţe sentinţa în dosarul penal în care Ion Simion, fostul şef al Direcţiei Agricole Hunedoara (DADR), a fost trimis în instanţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru infracţiuni de abuz în serviciu. .

Procesul este judecat în instanţa deveană de aproape trei ani, chiar dacă prejudiciul reclamat de anchetatori a fost recuperat încă din cursul urmăririi penale.

Dosarul în care Ion Simion şi fosta sa adjunctă Ana Vlad au fost trimişi în judecată pentru că ar fi dispus achitarea ilegală a sumei de 19.000 de lei unei firme care nu a efectuat niciun serviciu pentru DADR a fost trimis spre judecare în luna octombrie a anului 2008.

La termenul trecut, magistraţii au amânat pronunţarea asupra cauzei. În acelaşi dosar, Ioan Simion, care a fost cercetat în stare de libertate, a mai fost acuzat că ar fi dispus acordarea ilegală a unor drepturi salariale, în valoare de 7.000 de lei. 

“Cei doi inculpaţi au creat un prejudiciu în sumă totală de 27.055 de lei, bani ce au fost recuperaţi integral pe parcursul urmăririi penale”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ion Simion a mai fost trimis în judecată în trei dosare penale, în care a fost acuzat de infracţiuni similare.

AFLĂ PENTRU CE FAPTE A FOST CONDAMNAT ION SIMION

Vom reveni cu amănunte!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite