RECORD Fostul şef al DADR Hunedoara a fost condamnat în trei dosare de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Deva au pronunţat, sentinţele în trei dintre cele patru dosare penale de corupţie în care Ion Simion, fostul director al Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurală Hunedoara, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu.

În două dintre dosarele penale (5711/221/2008 şi 1184/221/2008) el a fost condamnat, în urma contopirii pedepselor, la câte doi ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

În cel de-al treilea dosar penal (3731/221/2008), magistraţii au decis ca Simion să fie condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la cinci luni de închisoare pentru fals intelectual, precum şi la restituirea a aproximativ 600.000 de lei către Direcţia Agricolă Hunedoara.

Suma reprezintă, potrivit procurorilor anti-corupţie, valoarea primelor şi a salariilor pe care Simion şi le-a acordat ilegal sieşi şi unor angajaţi din cadrul instituţiei, în perioada 2007 – 2008. Magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei în toate cele trei dosare. „Dacă faptele din cele trei dosare penale sunt concurente, instanţa poate decide ca în toate aceste cauze pedepsele finale să fie cu suspendare”, a explicat avocatul Valentin Grumăzescu.

Decizia instanţei poate fi atacată în apel, a precizat judecătorul Cornelia Filimon, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva.
Ion Simion a mai fost trimis în judecată şi într-un al patrulea dosar finalizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, acuzat că a dispus achitarea ilegală a sumei de 19.032 de lei către o firmă din Haţeg, care nu prestase niciun serviciu pentru D.A.D.R. Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite