Furtună devastatoare în Deva: acoperișul unui hotel s-a prăbușit, smuls de vijelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara au primit zeci de apeluri pentru a interveni și a restabili ordinea, în urma ravagiilor făcute de furtunile produse în Deva, Hunedoara și Petroșani. Peste 100 de metri pătrați din acoperișul clădirii Hotel Deva s-au prăbușit din cauza vijeliei.

Acoperișul Hotelului Deva s-a prăbușit aseară din cauza furtunii puternice. Peste 100 de metri pătrați de grinzi și tablă au fost doborâți de vijelie de la înălțimea de șase etaje.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Furtuna a produs pagube și în alte părți ale municipiului, dar și în Hunedoara și Petroșani. A smuls copaci din rădăcini și a rupt stâlpi de iluminat public.

Imagini şocante de la accidentul aviatic petrecut în Munţii Şureanu: anchetatorii nu exclud varianta sinuciderii pilotului kamikaze

"Pentru cel puțin o oră mi-a fost teamă să ies din casă, din cauza vijeliei. Rar am mai văzut așa ceva. Am stins toate luminile și televizorul, pentru a nu ne trăzni", spune Benone Marin, un devean care a fost martor la ravagiile făcute de ploi.

image

"Circulaţia trenurilor în zona Petroşani a fost întreruptă pe un fir după ce un arbore smuls de vânt a rupt firele de înaltă tensiune şi a îndoit un stâlp de la reţeaua electrică. Un echipaj de la detaşamentul din Petroşani a intervenit cu motofierăstraie pentru îndepărtarea copacului de pe şine. Alţi arbori rupţi de furtună au secţionat fire de înaltă tensiune din localităţile Hunedoara şi Vulcan.

Drumul naţional 7 la ieşirea din Deva spre Simeria a fost blocat pe un sens, căteva zeci de minute, de un copac căzut. Un echipaj de la detaşamentul din Deva a intervenit prompt cu motofierăstraie pentru îndepărtarea efectelor furtunii iar circulaţia a fost reluată în cel mai scurt timp.  Deasemenea, acoperişurile mai multor blocuri din  Deva şi Hunedoara au fost aruncat la pământ de vânt. În plus, în municipiile Hunedoara, Deva şi Petroşani, mai mulţi copaci au fost smulşi de vânt şi s-au prăbuşit peste autoturisme.

În Hunedoara, Vulcan şi Petroşani arborii s-au prăbuşit peste ţevile de gaz, acestea nefiind însă rupte.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe drumuri judeţene în zonele Câmpuri Surduc, Sălaşul de Sus, Vorţa, Sarmisegetusa, Straja şi pe străzile din Petroşani, Hunedoara şi Deva", informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite