Imagini şocante de la accidentul aviatic petrecut în Munţii Şureanu: anchetatorii nu exclud varianta sinuciderii pilotului german

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul pilotului a fost recuperat cu greu. Foto: Daniel Guţă
Cadavrul pilotului a fost recuperat cu greu. Foto: Daniel Guţă

Cadavrul omului de afaceri german, care s-a prăbuşit cu avionul personal, a fost recuperat dintre fiarele epavei, descoperite la altitudinea de aproximativ 1.500 de metri în Munţii Şureanu, într-o zonă greu accesibilă. Echipele de intervenţie au reuşit cu greu să ajung la locul accidentului aviatic. Procurorii nu exclud varianta sinuciderii.

ORA 9.00
Procurorul Adina Velescu, reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a declarat că ipoteza unei sinucideri nu este exclusă în cazul prăbușirii avionului în Munții Șureanu.

“Ancheta începută de procurori urmărește să elucideze împrejurările în care s-a produs prăbușirea avionului. Varianta unei sinucideri este luată în calcul, deoarece înainte de producerea tragediei, pilotul a trimis o scrisoare prietenei sale în care își exprima regretul pentru intențiile sale în acest sens”, a precizat Adina Velescu.

ORA 21.00

Cel mai probabil, pilotul german al avionului particular de mici dimensiuni a decedat în urma unei erori de pilotaj, susţin anchetatorii. Bărbatul s-a abătut de la traseul Şibot – Deva, pentru a evita o furtună puternică. Avionul a ajuns în Munţii Şureanu, în zona vârfurilor montane din împrejurimile localităţii hunedorene Baru Mare, şi este posibil să fi lovit un vârf de copac, înainte de a se prăbuşi.

Matthias Grabowski.

Pentru a ajunge la epava distrusă, în care se afla cadavrul pilotului, echipele de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Salvamont au avut nevoie de aproximativ două ore de urcuş printre stânci, singura cale de acces fiind un pârâu peste care trec utilajele ţapinarilor.

Trupul neînsufleţit al omului de afaceri german Mathias Grabowski , proprietar al mai multor terenuri agricole în zona Geoagiu Băi, a fost descoperit sfârtecat între fiarele avionului. Mai multe resturi ale epavei avionului de dimensiuni mici au fost împrăştiate pe o rază de câteva zeci de metri.

În cursul zilei de astăzi, anchetatorii vor stabili cu exactitate împrejurările şi cauzele morţii.

image

UPDATE: ORA 16.00

Echipa formată din poliţişti, jandarmi montani şi pompieri, împreună cu prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, a ajuns în zona în care a fost identificat aparatul de zbor. Acesta se află pe raza comunei Baru, într-o arie împădurită şi greu accesibilă, la o distanţă de aproximativ 30 de kilometri de drumul naţional 66.

Echipele ajunse la faţa locului au găsit aparatul de zbor, la liziera pădurii  din apropierea unui pârâu, iar pilotul nu mai prezintă semne vitale. Jandarmii montani şi poliţiştii vor asigura zona până la efectuarea cercetărilor la faţa locului”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică în situaţii de Urgenţă Hunedoara.

UPDATE: ORA 12.00

Aparatul de zbor a fost localizat pe raza comunei Baru, judeţul Hunedoara, potrivit unui comunicat al Prefecturii Hunedoara. Echipajele de salvatori se îndreaptă spre locul unde a fost localizat avionul. "Nu știm deocamdată care este situația pilotului", a precizat Diana Fulop, reprezenantul Prefecturii Hunedoara.

UPDATE: ORA 11.00

Omul de afaceri îşi parcase Mercedesul în incinta aerodromului

Paznicii din cadrul Aerodromului Deva - Săuleşti povestesc că pilotul dat dispărut venise cu un Mercedes de lux la aerodrom. Şi-a lăsat maşina în parcare şi s-a urcat la bordul avionului de mici dimensiuni.

Cadavrul pilotului a fost recuperat cu greu. Foto: Daniel Guţă

Echipajele ISU Hunedoara încearcă să dea de urma avionului căzut. “Este foarte dificil din cauză că nu există un plan de zbor. Astfel, avionul poate fi oriunde pe ruta Deva-Șibot. Esta ca și cum ai căuta acul în carul cu fân”, spune Bogdan Dănăiaţă de la ISU Hunedoara. Acțiuni de căutare desfășoară și Jandarmeria, pe traseele montane din nordul munților Șureanu. Polițiștii nu exclud varianta unei sinucideri.

UPDATE: ORA 10.00

În această dimineață, după ce norii și ceața s-au risipit, piloții de la Aerodromul din Deva au pornit în căutarea avionului dispărut. Comandantul Aerodromului susține că ieri, la data decolării avionului, aerodromul era închis.


Pilotul a venit, a luat avionul și a decolat. Nu avea obligația de a ne raporta că pleacă și nici să ne anunțe planul său de zbor. Este un avion ușor, care nu necesită astfel de obligații”, a precizat Augustin Bortoş, comandantul aerodromului din Deva.

Comandantul Augustin Bortoş a plecat în căutarea pilotului dispărut. D.G.



UPDATE: ORA 09.00

Un om de afaceri este dat dispărut de aseară, după ce a împrumutat un avion de mici dimensiuni de la un pilot din Alba şi a decolat cu el de pe Aerodromul Săuleşti. Poliţia Transporturi Feroviale a început primele investigaţii în acest caz.

Un avion de mici dimensiuni, care a dispărut luni seară în timp ce zbura între Deva şi Alba Iulia, este căutat de autorităţile din Alba şi Hunedoara.

Dispariţia avionului a fost anunţată de proprietarul acestuia, care spune că aparatul de zbor a fost împrumutat unui om de afaceri care înainte să plece ar fi lăsat un bilet de adio.

Inspectorul Bogdan Niţu a declarat că persoana căutată este Mathias Grabowski, un om de afaceri din Geoagiu, care are o proprietate în localitatea Cigmău, unde locuieşte împreună cu concubina sa. Dispariţia a fost semnalată aseară.

image

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite