EXCLUSIV Povestea incredibilă a justiţiarei din Pojoga, cea mai temută procesomană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Genoviţa Duma (58 de ani) a intentat până în prezent peste 300 de procese. Pe lista neagră a hunedorencei se află vecini, primari, magistraţi, avocaţi şi instituţii, cu care a început să se judece încă din anul 1994. Femeia se orienteză spre plângeri pentru care nu plăteşte taxe de timbru şi refuză să achite cheltuielile de judecată.

Genoviţa Duma face aproape zilnic naveta din satul hunedorean Pojoga la Deva sau, după caz, la Hunedoara pentru a se adresa instanţelor de judecată.

EXCLUSIV Un fost deţinut are 300 de procese la activ

Femeia în vârstă de 58 de ani a intentat în ultimii doi ani peste 200 de procese la Judecătoria Deva, la Tribunalul Hunedoara, la Judecătoria Hunedoara şi la Curtea de Apel Alba Iulia. Multe dintre dosarele ei au ajuns chiar şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Hunedoara: Deţinuţii de la Bârcea Mare au rămas fără fete

Hunedoara: EXCLUSIV Pozele din puşcărie fac furori pe Internet

Pe holurile instanţelor devene, apariţia Genoviţei, care poartă cu ea două sacoşe încărcate cu acte, atrage un sentiment asociat cu teama. Femeia a ajuns să fie evitată chiar de către avocaţi, iar pe judecători, susţine ea, i-a reclamat la instanţele superioare pentru că ar fi pierdut procesele din cauza lor.

Procese gratuite

„Primul proces l-am intentat în 1994, după ce m-am trezit cu două certificate de căsătorie. De atunci am continuat cu alte procese, cu sute de cauze. Mi-am dat în judecată avocaţii, i-am dat în judecată pe poliţişti, pe procurori şi judecători. Azi aveam două înfăţişări, la tribunal şi la Judecătoria Hunedoara, dar la Hunedoara nu mai pot ajunge. Am depus o cerere de amânare”, povesteşte femeia. 

Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul

Cele mai multe dintre plângerile hunedorencei sunt împotriva rezoluţiilor procurorilor de netrimitere în judecată a celor cu care intenţionează să se judece. Privesc infracţiuni de furt şi de fals şi, potrivit legii, pentru ca dosarele să fie înregistrate nu este nevoie de plata taxei de timbru.

Genoviţa pierde însă cele mai multe dintre procese, cazuri în care este supusă la plata cheltuielilor de judecată. „Nu am plătit cheltuieli de judecată până în prezent, deşi mi-au venit zeci de somaţii de plată de la Finanţe. Soluţia? Am contestat cheltuielile de judecată în instanţă”, a spus procesomana.

image

Totuşi, procesele implică şi cheltuieli.

"Am plătit 200 de lei, numai pe copii xerox, pentru un dosar. Iar pentru a veni la instanţă, plătesc naveta cu trenul câte 6 lei. Însă nu lipsesc de la niciun termen", a adăugat ea. 

Potrivit informaţiilor furnizate de instanţele din judeţ, Genoviţa Duma a intentat în ultimii trei ani peste 60 de procese la tribunal, peste 50 la Judecătoria Deva şi 8 la Judecătoria Hunedoara. În topul procesomanilor, ea a fost urmată de Iancu Ceuţă, un fost condamnat din Petroşani, care a făcut peste 200 de plângeri împotriva administraţiei Penitenciarului Bârcea Mare.

Citeşte AICI povestea procesomanului!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite