Dosarul „salvatorului de mocăniţe” a ajuns în instanţă: Georg Hocevar şi doi funcţionari ai Direcţiei de Cultură au fost acuzaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorul austriac Georg Hocevar a fost trimis în faţa magistraţilor Judecătoriei Deva sub acuzaţia că ar fi produs un prejudiciu de 157.000 de euro, prin exportul ilegal al mocăniţelor. Alături de investitorul austriac va fi judecată şi Cristina Rişcuţa, consilier al Direcţiei de Cultură Hunedoara, acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribubnalul Hunedoara au finalizat cercetările în dosarul în care austriacul Georg Hocevar (foto) a fost acuzat că, sprijinit de angajaţi ai Direcţiei de Cultură Hunedoara, ar fi exportat ilegal, în perioada 2002 – 2005, locomotive din patrimoniul cultural naţional şi a produs astfel pagube statului român în valoare de 157.000 de euro.

EXCLUSIV FOTOGALERIE: Imagini de colecţie din istoria mocăniţei de la Hunedoara

Dosarul a ajuns în instanţă la Judecătoria Deva. „Georg Hocevar a fost trimis în judecată pentru export ilegal, infracţiune prevăzută în legea 182/2000, privind protejarea patrimoniului cultural mobil.Împreună cu el au fost trimise în instanţă două persoane (n.r.: funcţionari în cadrul Direcţiei de Cultură Hunedoara) acuzate de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave”, a precizat procurorul Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Omul de afaceri Georg Hocevar susţine că dosarul penal este o făcătură.

Citeşte AICI povestea incredibilă a unor audieri la Poliţie, reclamate de Georg Hocevar

La începutul lunii ianuarie, Cristina Rişcuţa, cercetată în acelaşi dosar, fusese achitată de magistraţi într-un alt dosar legat de exportul ilegal al unor bunuri culturale. Cristina Rişcuţa fusese acuzată de fals intelectual şi de complicitate la export ilegal al unor bunuri culturale, într-un dosar voluminos, însă acuzaţiile anchetatorilor au fost considerate nefondate de către instanţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite