Dosarul “comorilor dacice” va fi judecat în apel la Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 11 hunedoreni condamnaţi de instanţa Tribunalului Hunedoara pentru furtul şi traficarea tezaurelor de comori dacice descoperite ilegal în siturile Munţilor Orăştiei au contestat sentinţa magistraţilor.

CITEŞTE ŞI:

Sentinţă finală în dosarul comorilor dacice: "Aurarii" au primit ani grei de închisoare

Potrivit lui Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, dosarul “comorilor dacice” va fi transmis spre soluţionare Curţii de Apel Alba Iulia, după ce hunedorenii condamnaţi în acest proces, la ani grei de închisoare, au declarat apel la soluţia magistraţilor.
Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, a precizat că dosarul urmează să fie înregistrat pe rolul instanţei cel mai probabil, până spre sfârşitul acestei luni.

Primesc ani grei de închisoare dacă vor pierde apelul
În decembrie 2009, la capătul unui proces care s-a întins pe durata a patru ani, 11 hunedoreni au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara la pedepse cuprinse între şapte şi 12 ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri către statul român în valoare totală de 1,6 milioane de euro. Ei au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de furt calificat şi trafic de obiecte de patrimoniu, descoperite în siturile arheologice protejate situate în zona Munţilor Orăştiei. În urma acestor fapte, o parte din bunuri nu a mai fost recuperată. Între obiectele traficate s-au numărat, potrivit anchetatorilor, 15 brăţări din aur masiv ale regilor daci.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite