De Ziua Morţilor, cerşetorii “au descălecat” peste mormintele hunedorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerşetorii au invadat cimitirele. Foto: D. G.
Cerşetorii au invadat cimitirele. Foto: D. G.

Zeci de oameni îmbrăcaţi în haine jerpelite, cu handicapuri mai mult sau mai puţin închipuite, singuri sau însoţiţi de copii mici şi gălăgioşi, dar cu un aspect la fel de neîngrijit, au invadat astăzi cimitirele din Deva şi Hunedoara.

Cerşetorii s-au amestecat printre hunedorenii veniţi să îşi cinstească morţii, i-au aşteptat pe trecători la intrările în lăcaşele de cult sau tolăniţi direct pe morminte şi, de acolo, le-au implorat mila.

Metoda „Ciungul“: 2.500 de lei lunar, leafă din cerşit

“Măcar astăzi să câştigăm şi noi ceva, fiincă în afara zilelor de sărbătoare, lumea nu ne mai dă nimic”, se confesează cerşetoarea Maria, mulţumită de numărul mare de clienţi.

Femeia a venit la cimitir cu cei trei copii ai săi, pe care îi exploatează fără menajamente, şi cu două sacoşe mari, goale. Ea spune că speră ca la finalul zilei să se întoarcă acasă cu cel puţin 300 de lei şi plasele pline.

Alungaţi cu Poliţia

Poliţiştii şi agenţii Poliţiei Comunitare au încercat să oprească invazia cerşetorilor de Ziua Morţilor, însă succesul acţiunii a fost de scurtă durată. „În cele două cimitire ortodoxe din Deva au fost depistate peste 20 de persoane, dintre care 10 minori, care practicau cerşetoria. Ele au fost conduse la sediul poliţiei şi amendate”, a precizat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.  După câteva zeci de minute, milogii s-au reîntors printre morminte, hotărâţi să recupereze timpul pierdut.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite