Criza a înmulţit numărul hunedorenilor ţepuiţi cu oferte mincinoase în supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valer Dâmbean a plătit pentru 400 de grame de peşte congelat preţul unui kilogram. Sute de deveni scandalizaţi de ţepele primite în magazinele unde au intrat la cumpărături au depus reclamaţii la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor.

Deveanul Valer Dâmbean (53 de ani)este doar unul dintre cazurile nefericite de clienţi înşelaţi cu oferte mincinoase, expuse la loc de cinste deasupra raioanelor marilor magazine.

Au pierdut toţi banii din contul bancar, după ce s-au lăsat ademeniţi cu un premiu de 20.000 de euro

„Am fost amăgit cu promoţia la peşte congelat, de 8 lei pentru un kilogram, dintr-un supermarket. Am cumpărat o pungă de peşte adus din Vietnam, iar când am ajuns acasă şi l-am decongelat, la cântărire am constatat că primisem doar 400 de grame de peşte, iar restul fusese gheaţă”, a povestit, dezamăgit, hunedoreanul. Reprezentanţii supermarketului au precizat că în mod normal, conţinutul de apă din cantitatea de peşte congelat trebuia să reprezinte 20 la sută. De aceea, vor face propriile verificări.

Sute de oameni ţepuiţi
O anchetă a fost demarată şi de Oficiul de Protecţie a Consumatorilor Hunedoara, la sesizarea clientului. „Au fost prelevate probe din produs, care au fost trimise laboratorului din Sibiu, pentru a se stabili dacă reclamantul a avut dreptate. Conducerea supermarketului va fi amendată, dacă sesizarea se confirmă”, a declarat Romi Cărmăzan, directorul OPC Hunedoara. Un caz similar s-a petrecut în urmă cu câteva zile, la un alt supermarket care îşi afişase promoţiile de sezon.

„Am luat o plasă de portocale, pe eticheta căreia era înscris două kilograme, însă la cântar am descoperit că primisem doar 1,5 kilograme”, s-a plâns deveanul Alecxandru Ciortan. Potrivit conducerii OPC, anul trecut peste 400 de hunedoreni s-au plâns instituţiei împotriva magazinelor unde fuseseră înşelaţi cu produse expirate, cu preţuri nereale afişate la raft sau unde fuseseră furaţi la cântar.

În general, după ce inspectorii OPC constată că patronii magazinelor au greşit faţă de cumpărători, aceştia din urmă sunt amendaţi cu sume între 1.000 şi 5.000 de lei.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite