Copila de opt ani violată de un adolescent ar putea rămâne traumatizată pe viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolecentul violator și-a ascuns chipul.D.G.
Adolecentul violator și-a ascuns chipul.D.G.

Familia minorei abuzată de un adolescent de 16 ani este ajutată de specialiștii Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului pentru a o recupera psihic pe copilă. Victima violului, în vârstă de numai opt ani, ar putea rămâne cu sechele pe viață, în timp ce agresorul ei se bucură de libertate.

Fata de opt ani violată de un adolescent de 16 ani într-o gheretă din Orăștie este ajutată de familie și de psihologi să depășească momentele groaznice prin care a trecut. Minora a intrat într-un program de consiliere psihologică, iar reprezenanții Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului susțin că sunt depuse eforturi pentru recuperarea ei.

TRAUME PE VIAȚĂ: A fost violată de un adolescent într-o gheretă. Victima are doar opt ani

 “Există riscul ca ea să poată dezvolta tulburări afective, sexuale, relaționare. Fetița a intrat într-un program de consiliere psihologică, prin care este ajutată să treacă peste aceste traume. Este în regulă în prezent. Merge la școală și i se acordă sprijin de către familie și un psiholog. Mama ei este îndrumată de specialiști cum să o canalizeze pe minoră spre alte activități, spre școală, să îi distragă atenția de la gândul la acele momente prin care a trecut”, a declarat Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.

Parchetul a contestat decizia instanței, care ieri a respins propunerea de arestare a tânărului acuzat de viol.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite