Colegii dascălului elevei sinucigaşe nu îl mai vor pe profesorul de matematică la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Cioară, profesorul Lorenei.
Alin Cioară, profesorul Lorenei.

Mai mulţi elevi de la colegiul unde a studiat Lorena, eleva găsită spânzurată la marginea municipiului Brad, l-au învinuit pe profesorul ei de matematică de moartea adolescentei. Alin Cioară, acuzat că ar fi avut o relaţie cu eleva lui, aşteaptă verdictul comisiei de disciplină.

VIDEO Dramă în familia Lorenei: „De ce nu este aici să vadă unde s-a ajuns, cel care te-a şantajat?”

Dascălul elevei care s-a sinucis din iubire pentru el a fost dat dispărut de colegi

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

Profesorul acuzat că ar fi provocat sinuciderea unei eleve de 16 ani, internat la Psihiatrie

La trei săptămâni de la decesul Lorenei Hurdea, eleva de 16 ani, a cărei sinucidere a fost pusă pe seama unei relaţii cu profesorul ei de matematică Alin Cioară, comisia de anchetă instituită în liceul unde a învăţat adolescenta a finalizat cercetările interne. „Nu a fost luată încă nicio decizie. Îi vom prezenta profesorului Alin Cioară acest raport preliminar, urmând ca ulterior să luăm o hotărâre”, a declarat astăzi Gavrilă Paşcu, directorul Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Brad.
“Mai mulţi martori au recunoscut că Alin Cioară şi eleva îşi transmiteau mesaje. Se face şi o trimitere la emisiuni unde au fost difuzate înregistrări în care profesorul a avut un limbaj nedemn de un educator şi îşi manifesta intenţia de a întreţine relaţii sexuale cu eleva”, a declarat inspectorul şcolar adjunct Ilie Pârvan.
În raportul comisiei de disciplină se mai arată că Alin Cioară “a întreprins acţiuni în nume propriu în afara unităţii de învăţământ care afectează prestigiul colegiului”. Sancţiunea disciplinară pe care profesorul o riscă ar putea ajunge până la desfacerea contractului de muncă.

“Acest raport preliminar va fi analizat şi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Hunedoara”, a declarat inspectorul general Alexandru Lăutaru, care mai precizează că profesorul a fost chemat să dea explicaţii la IŞJ Hunedoara.
Ramona Ţăranu, avocata lui Alin Cioară, respinge toate acuzaţiile care i-au fost aduse dascălului, în raportul comisiei de disciplină. “Alin a adus la cunoştiinţă dirigintei problemele de comportament ale elevei, dar aceasta nu a luat nicio măsură, deşi ar fi putut să o ajute pe fată”, a declarat Ramona Ţăranu. O anchetă penală este derulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. “Dosarul vizează împrejurările care au dus la decesul elevei”, a precizat prim-procurorul Nicolae Paştiu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite