EXCLUSIV Calvarul elevului Radu Maximilian, bătut de pedagogul fundaţiei franciscane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Maximilian a fost bătut crunt de pedagogul căminului unde locuieşte. Foto: D. Guţă
Radu Maximilian a fost bătut crunt de pedagogul căminului unde locuieşte. Foto: D. Guţă

Pentru că a avut curajul să se revolte împotriva violenţelor la care a fost supus Radu Maximilian a devenit un paria pentru franciscani. Tânărul vrea acum ca Szeles Csobo, pedagogul agresor, să plătească.

Bătaia e ruptă din Raiul franciscan: copil lovit cu piciorul în plină faţă de pedagogul său

Radu Maximilian, minorul în vârstă de 17 ani, de la Fundaţia Sfântul Francisc din Deva, bătut cu bestialitate de pedagogul său, Szeles Csabo, a cerut din nou ajutorul Adevărului de Seară. Copilul nu avea bani pentru a plăti certificatul medico-legal, necesar pentru a depune plângere penală împotriva pedagogului-agresor. Astăzi, redacţia ziarului i-a achitat contravaloarea certificatului şi a taxelor aferente. “Nu am niciun ban, mă deplasez cu greutate din cauza piciorului schilodit, dar vreau ca Szeles Csabo să răspundă pentru ce mi-a făcut. Unii profesori din cadrul Fundaţiei m-au încurajat să merg mai departe. Îmi este teamă să mai stau la căminul Fundaţiei. Vreau ca acest pedagog să nu mai bată pe nimeni. Eu am luat patru bătăi de la el. Nu aş mai putea suporta o a cincea bătaie”, a spus Maximilian.

Conducerea Fundaţiei Sfântul Francisc păstrează tăcerea

Astăzi, la ora 12:00, Radu va primi de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Deva, actul doveditor că a fost victima unei agresiuni. Medicul legist i-a recomandat un examen oftalmologic de specialitate. “După ce primesc certificatul, mă voi duce la Poliţie”, a spus minorul.
Conducerea Fundaţiei Sfântul Francisc continuă să păstreze tăcerea privind acest incident. Şi Szeles Csabo, pedagogul agresor, a spus că nu are nicio declaraţie de făcut, dar a recunoscut că l-a agresat pe Radu Maximilian.

Protecţia Copilului s-a autosesizat
Articolul apărut în Adevărul de Seară i-a făcut pe cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului să se deplaseze la sediul Fundaţiei franciscane. Aceştia au avut discuţii cu Radu şi cu colegii acestuia. “În urma audierilor s-a luat măsura informării Poliţiei. La finalizarea anchetei se vor lua măsurile care se impun în aceste situaţii” a declarat Svetlana Mihuleţ, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite