Mai mulţi câini maidanezi au fost ucişi cu otravă pe străzile municipiului Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii asociaţiilor pentru protecţia animalelor reclamă că mai mulţi câini din municipiul Hunedoara au fost otrăviţi. În localitatea populată de peste 3.000 de maidanezi, conform statisticilor municipalităţii, oamenii se ceartă pe soarta animalelor fără stăpân.

Haitele de câini au pus stăpânire pe oraş, susţin mulţi dintre locuitorii Hunedoarei, nemulţumiţi că până în prezent administraţia locală nu a găsit soluţii la numărul mare de maidanezi care populează cartierele din oraş.

Maidanezii, mărul discordiei între hunedoreni

O haită numeroasă de maidanezi stăpâneşte şi terorizează centrul municipiului Deva

Un maidanez a devenit poştaşul judecătorilor din Petroşani

De cealaltă parte, iubitorii de animale susţin că au întâlnit cazuri în care câinii au fost ucişi cu otravă.

„De curând, am descoperit un maidanez otrăvit cu pesticid. Susţin asta pentru că animalul mort a fost luat din zona verde unde a fost aruncată otrava şi adus la Direcţia Sanitar Veterinară, iar angajaţii instituţiei, în urma necropsiei, au constatat că maidanezul fusese otrăvit”, spune, revoltată, Gabriela Guţu, reprezentanta unei asociaţii pentru protecţia animalelor, înfiinţată în localitate.

Gabriela Guţu adaugă că maidanezii agresivi sunt luaţi de pe străzile municipiului, iar cei mai mulţi dintre câinii comunitari care rămânnu pun în pericol siguranţa hunedorenilor. 

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor reprezenanţilor Spitalului municipal din Hunedoara, aproape în fiecare zi câte un hunedorean se adresează instituţiei după ce a fost muşcat de câini, atât de maidanezi cât şi de animale de curte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite