Afaceri în vreme de criză: Hunedoara a intrat sub zodia magazinelor de second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de magazine cu articole second-hand au fost înfiinţate în ultimele luni în Hunedoara. Ele reprezintă modul de supravieţuire pe piaţă al patronilor de firme, încercaţi tot mai greu de situaţia economică proastă în care se zbate comunitatea din municipiu. În unele cartiere, ponderea „gubelelor” este mai mare decât a celorlalte magazine luate la un loc.

Comerţul cu îmbrăcăminte second-hand a devenit, în Hunedoara, una dintre puţinele afaceri care încă supravieţuiesc crizei. Numai în cartierul Micro 5 din municipiu, pe o rază de 500 de metri, hunedorenii interesaţi de haine vechi, la preţuri mici sunt ofertaţi de cel puţin zece magazine de second-hand.

Numărul spaţiilor comerciale de acest fel aproape s-a dublat în ultimii trei ani. În Hunedoara, magazinele de second-hand au înlocuit aprozarele, ABC-urile, frizeriile, centrele de închiriat DVD-uri cu filme, pet-shopurile şi barurile aflate în pragul falimentului.

Marfă accesibilă

„Hainele sunt achiziţionate en-gros, la sac, dintr-un depozit unde ajung direct din import. Mai exact din Germania. Apoi le vindem la bucată cu preţuri mici. Aducem săptămânal marfă”, susţine Tiberiu Racocz, administratorul unui magazin din cartierul Micro 5. Bărbatul a intrat în afacerea cu articole second-hand de doi ani.

Au pierdut toţi banii din contul bancar, după ce s-au lăsat ademeniţi cu un premiu de 20.000 de euro

El spune că înainte de aceasta a deţinut un bar, însă a fost nevoit să se reprofileze, pentru că nu mai avea clienţi. „Barul nu era într-o zonă bună, iar sărăcia oricum mi-a alungat clienţii. În schimb, în magazinul de second-hand intră şi săraci şi clienţi mai înstăriţi. Ne-am adaptat cererii de pe piaţă”, a considerat hunedoreanul.

Clienţii se orientează în această perioadă spre haine de sezon, însă cea ma mare trecere o au articolele de lenjerie intimă, spun angajaţii „gubelelor”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite