FOTO Politistul român de provincie dârdâie de frig în birou, merge în misiuni cu Dacii 1310 şi stă la calculator „cu programare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii IJP dârdâie de frig în birouri, merg în misiuni cu Dacii 1310 şi stau la calculator „cu programare” Nu doar caloriferele reci şi tăierea salariilor cu 25% îi nemulţumesc pe poliţiştii giurgiuveni, ci şi mobilierul vechi de aproape 30 de ani pe care sunt nevoiţi să îl cârpească ca să nu cedeze de atâta uzură.

Poliţiştii de la rutieră acuzaţi de luare de mită vor face patrule pe timp de noapte

Deşi afară temperatura nu depăşeste 10 grade Celsius, poliţiştii giurgiuveni sunt nevoiţi să suporte şi în interiorul birourilor din vechiul sediu al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) aceleaşi condiţii vitrege. Caloriferele sunt reci şi aşa vor rămâne spun reprezentanţii de sindicat.

 „Ne ţin la rece ca să nu ne stricăm. Nu ştiu cum ne vom încălzi. Nu vom avea cu ce să plătim facturile dacă ar fi să ni se furnizeze agent termic”, spune Ion Ghelmez, vicepreşedinte în cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Giurgiu.

Un calculator la trei poliţişti

„Mare parte din ce avem aici ca şi mobilier este cam din 1983. Am ajuns să cârpim birourile şi să le batem cuie ca să mai reziste, pentru că sunt foarte vechi. La fel sunt şi tocăriile de la geamuri. În aceeaşi situaţie sunt şi colegii noştrii de la municipiu”, mai spune Ghelmez.

Lipsa dotărilor o resimt cel mai bine oamenii legii care lucrează la investigarea jafurilor, crimelor, violurilor şi alte infracţiuni ce presupun întocmirea unei ample documentaţii. Tehnica de calcul este deficitară, trei poliţişti fiind nevoiţi să împartă un singur calculator pentru întocmirea documentelor în cadrul departamentelor de investigaţii criminale.

Trei poliţişti împart un singur calculator

„Calculatoarele sunt vechi. Unele au fost folosite de alte structuri ale inspectoratului şi le-au trimis la noi la judiciar, la judeţ. Avem probleme şi la necesarul de coli de scris, să imprimăm documente”, spune Ion Ghelmez.

Cu bătrâna Dacie pe urmele hoţilor

În timp ce mulţi dintre infractori conduc adevăraţi bolizi, poliţiştii  de la investigaţii criminale din cadrul IPJ conduc maşini de serviciu cu peste 150.000 de km la bord şi cu o vechime de 15 ani, printre care şi o Dacia 1310 şi un Volkswagen Vento din 1995.

Scaunele Daciei 1310 sunt rupte

„Vina nu este a conducerii IPJ Giurgiu, lucrurile merg prost la nivel central de acolo apar problemele. Înţelegem că este o situaţie grea, dar cum la ministerul Elenei Udrea s-au găsit bani de perdele şi mochete, ar trebui să se găsească bani şi pentru dotările noastre. Maşinile pe care le avem sunt un adevărat pericol, iar noi ne riscăm viaţa circulând cu ele”, zice Ghelmez.

Şeful IPJ Giurgiu, insp.şef Nicolae Dobrin spune că Inspectoratul nu are bani pentru alte maşini noi: „Ce contează că sunt Dacii şi sunt vechi, dacă sunt funcţionale?! Avem şi maşini mai bune. Folosim ce avem, când vor exista bani vom lua alte maşini”.

Cât despre frigul din birouri, acesta ne-a declarat: „Nu avem datorii. Există un contract încheiat cu SCUT pentru furnizarea agentului termic.Poliţiştii care stau în birouri n-ar trebui să se plângă pentru că nu lucrează pe străzi! O să avem în curând şi căldură”.

Referitor la faptul că activitatea unora dintre departamentele IPJ se desfăşoară în vechiul sediu al IPJ Giurgiu,cu mobilier vechi de aproape 30 de ani, Nicolae Dobrin a completat spunând că până la sfârşitul lunii decembrie, poliţiştii vor fi mutaţi într-o clădire nouă.
„Îi voi muta până la sfârşitul anului în clădirea unde a funcţionat Centrul de  Formare şi Perfecţionare al cadrelor de poliţie”, a declarat Nicolae Dobrin, şeful IPJ Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite