Poliţiştii de la rutieră acuzaţi de luare de mită vor face patrule pe timp de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii acuzaţi de luare de mită au plecat de la Parchet vineri seara
Poliţiştii acuzaţi de luare de mită au plecat de la Parchet vineri seara

Cei 11 poliţişti de pe Valea Mureşului, acuzaţi de luare de mită, vor patrula pe timp de noapte. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a început o anchetă internă, iar în funcţie de rezultat, agenţii de la rutieră riscă excluderea din poliţie.

Cei 11 poliţişti, reţinuţi săptămâna trecută pentru luare de mită, vor începe astăzi lucrul, după ce instanţa de judecată a decis, vineri, ca ei să fie cercetaţi în stare de libertate.

UPDATE Polițiștii acuzați de luare de mită au pozat în vicitme

Agenţii s-au întors acasă, la familiile lor, cu toate că procurorii de caz au cerut arestarea lor pentru 29 de zile. „Niciunul dintre cei 11 învinuiţi nu a dorit să declare nimic în faţa anchetatorilor. De asemenea, patru dintre ei au primit de mai multe ori mită, pe lângă bani mai primind şi foloase constând în pachete de ca­fea, iezi sau brânză. Am declarat recurs la Curtea de Apel Timişoara de unde aşteptăm ca poliţiştii implicaţi în acest caz să fie reţinuţi“, a declarat Lucian Dolcu, procuror în cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

De la control la patrule

Poliţiştii nu vor mai avea voie să lucreze în cadrul serviciului rutier până la finalul anchetei. Învinuiţii vor face patrule prin judeţ şi vor fi cercetaţi şi de superiorii lor. „Şefii de posturi, care aveau incluse în domeniul de activitate şi sarcini la serviciul de rutieră, vor presta servicii de patrulare pe timp de noapte. Niciunul nu se va mai întoarce pe şosele”, a declarat Nicolae Bătrân, inspector şef la IPJ Arad.

De asemenea, conducerea  Inspectoratului a constituit o comisie internă de cercetare a poliţiştilor. „Vom analiza imaginile video înregistrate în urma flagrantului, iar în urma acestor vizionări şi a cercetărilor pe care le vom efectua, poliţiştii riscă chiar să fie exluşi din poliţie“, a adăugat Nicolae Bătrân.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite