UPDATE Polițiștii acuzați de luare de mită au pozat în vicitme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii acuzați de mită vor fi cercetați în stare de libertate
Polițiștii acuzați de mită vor fi cercetați în stare de libertate

O parte din cei 11 polițiști de la rutieră acuzați de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în mod repetat, și-au mascat averile în așa fel încât nimeni să nu bănuiască adevărata lor preocupare.

Gelu Stelian Jucu, unul dintre cei 11 poliţişti acuzaţi de luare de mită, angajat al Poliţiei Lipova are deschis un centru comercial în oraşul Lipova și deţine de asemenea o casă situată pe Drumul Naţional 7, în care a investit serios.

INCREDIBIL GALERIE FOTO Toți cei 11 polițiști de la rutieră acuzați de mită au fost puși în libertate

“Nu știm pe ce căi a făcut toate acestea, pentru că noi îl știam un polițist foarte corect. Nu avea treabă cu șoferii din oraș, decât cu cei de pe TIR”, povestește un localnic din Lipva care s-a ferit să-și dezvăluie idetitatea.

Potrivit procurilor de caz, cei 11 oameni ai legii, timp de un an de zile au cerut și au primit în același timp, sute de euro de la șoferii care încălcau legea pe Valea Mureșului. În ciuda probelor aduse la dosar, instanța a hotărât să-i elibereze pe toți și să-i cercetze în stare de libertate.

În așteprarea recursului
“Am depus imediat recurs la Curtea de Apel Timișoara. Nu se poate ca persoanele care ar trebui să fie un exemplu pentru societate să decurgă la astfel de gesturi. Suntem convinși că în urma recursului, toiți 12 se vor întoarce după gratii”, a declarat Dan Ursu, prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

De partea apărării, avocații inculpaților spun că nu a fost corectă intervenția procurorilor care i-au săltat pe toți fără însă a avea probe pentru fiecare în parte. “Pe imaginile video rezultate în urma flagrantului se observă decât o parte din acuzați. Este nedrept să-i tratăm pe toți ca și cum ar fi ultimii oameni de pe pământ. Probele trebuie aduse pentru fiecare acuzat în parte”, a declarat Ion Vârciu, unul din vacoații suspecțiilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite